Ömürtech ile uzun zamandır çalışıyordum. Arada ufak tefek kesintiler ayda 1 kayıtları maile gelen google mail kesinti raporları ile hepsi mevcuttur. Geçen ayın 12sindeki birkaç saatlik kesintiden sonra, bu ay 4ü itibariyle kesintiler sıklaştı. Siteleri güncelleyelim dedik Seo ile ilgili FTP'lerden kritik hata alıyordum. Neyse sorunu bildirmeyeyim dedim. Bakim ufak bişeydir düzeltiriz misali düzelmediğini görünce omurtech'e bildirimden destek aldım. Disk alanında sorun olduğu düzeltileceği söylendi. Neyse tamam dedim düzelttik dediler baktım sorun devam ediyor. Sunucuda sorun yoksa size zahmet sunucunun yedeğini alıp, sunucuyu yeniden hızlı ve optimize edilmiş olarak kurup yedeği içine atarsanız daha kısa sürer ve ileriye yönelikte sorunsuz kullanırım dedim. Tamam işlemlere başlıyoruz dediler. Tamam dedim ilkte sıraya koyduk sıra gelince işleminizi halledicez dediler. Neyse tamam dedim. Siteler 4 ocaktan beri sunucu sorunlarından kapalı kalıyordu. Seo'dan çok zarar görmüştü. Neyse gel zaman git zaman 10ocaktı tarih işlemlere başlıyoruz dendi. Biliyorsunuzki site açısından maksimum 24 saatte çözülmesi gereken işlemler sıra dendi. Disk arızası günlerdir sunucunuzla uğraşıyoruz durumuna döndü. Bende kendilerine sitelerimle ilgili gelen kapalı maillerini göstererekten artık durum uzayacaksa bugünde çözemezlerse vpsimi başka yere taşıyabileceğimi söyledim. Gelen cevap resmen günlerdir dalga geçildiği gibiydi. Yazışmaları aşağıya koyuyorum. Son gelen cevaba ve işinin ne kadar arkasında olduklarını artık size bırakıyorum. Sunucu kurulum ile ilgili yazışmalar tüm çıplaklığıyla maile gelen bildirim kayıtlarıyla aşağıdaki gibidir. Bu şekilde insanları oyalayacaksanız sitelerinden edecekseniz baştan kandırmayın bizde başımızın çaresine bakalım. Resmen sonuçta böyle bir fiyaskoyla umarım başkaları karşılaşmaz.

Alıntı
Harun ( Müşteri ) 13/01/2015 00:28
Merhaba ömür bey merak etmeyin taşımakla kalmıycam. Geri dönüşteki günlerce oyalamanızıda r10 gibi platformlarda bu mesajlaşmalarla birlikte yayınlıyor olacağım. Saygılarımla

Ömür YAVUZ ( Yetkili ) 12/01/2015 22:41
Harun Bey sunucunuzu başka bir firmaya taşımak için görüşmelere başlayın lütfen. Sunucuda yapabildiğimiz bir işlem yok malesef çalışan sunucu çalışmaz olmuş.

Taşıyabilen bir firma bulabilirseniz hemen taşıyın zira biz yedek bile alamıyoruz.

-------------------------------------------------
Ömür YAVUZ
Sistem Yöneticisi

Harun ( Müşteri ) 12/01/2015 20:45
Merhaba semih bey 1 haftadan fazla süredir bu sunucudan çekiyoruz. Sitemiz googleden silinecek artık sabrımız kalmadı. Sonuçta oluşan zararı kim telafi edicek bakarmısınız http://oi57.tinypic.com/5lx9j8.jpg googleden gelen sitelerle ilgili bildirimler resmen gitti herşey bugün hallolmuyorsa zaten siteler bitti sunucuyu sizden taşımak zorunda kalacağım.

Semih KÖKSOY ( Yetkili ) 12/01/2015 16:01
Merhaba Harun Bey ;

Şuanda teknik ekibimiz hala sizin sunucu ile ilgilenmektedir.

Sabrınız için Teşekkürler.

Harun ( Müşteri ) 12/01/2015 14:26
Bu kadar sürmesi gerçekten normal değil peki ne zamana tamamlamış olursunuz ortalama?

Semih KÖKSOY ( Yetkili ) 12/01/2015 00:12
Merhaba Harun Bey;

Dün gece itibariyle yedek almaya başladık ancak bugün gün içinde fark ettiğimiz sunucunuzda bir disk problemi varmış.İçindeki verileri kurtarmak için teknik personelimiz bu saatte hala çalışmaktadır.Yedeklerinizi zararsız kurtarmak için uğraşmaktayız.Gelişen durumlardan sizi haberdar edeceğiz.

Teşekkürler.

Harun ( Müşteri ) 11/01/2015 23:22
Merhabalar öyle saatlerce rarlanacak bir dosyam yok Semih Bey rar işlemi ayrıca çok hızlı olan bir olay 1buçuk gün sürecek bir durum olmaması lazım size zahmet anlıyorum yoğunsunuz. Fakar cidden durum çok önemli siteleri kullanamıyorum günlerdir. Sunucu yönetiminden yarım yamalak anlıyorum. İnanın tam anlasam sizi yoruyor olmazdım. Size zahmet bari bugün tamamlanmış olsa yeni formatlanmış optimize edilmiş sunucu en azından ftpden gerekli işlemleri yapıp siteleri düzenlerdik. Çünkü Seo açısındanda birşey yapamıyorum. Sırf sunucuda anlamadığımız oluşan yazılımsal sorunlardan kesintiler yaşamaya başladım Anlayışınıza güvenerekten Mevcut sunucumuzu ek ipi ile en iyi hale hızlı birşekilde getireceğinizi umuyor. İyi çalışmalar diliyorum.

Semih KÖKSOY ( Yetkili ) 11/01/2015 16:24
Merhaba Harun Bey ;

Durum hakkında bilgi vereyim,

Şuanda dün geceden beri hala sitenizin yedekleri rarlanıyor.Yedek işleminin bitmesini bekliyoruz
Zaman kaybı olmaması açısından ekstra olarak taşıma yapılacak sunucu hazırlanmıştır.
Yedeklerinizin rar lanması bittikden sonra yeni sunucuya taşıma yapılacaktır.
Sunucuya lütfen bağlantı kurmayınız,reboot vs. yapmayınız işlem bittiğinde size bilgi verilecektir.

Sabrınız için Teşekkürler.

Ömür YAVUZ ( Yetkili ) 11/01/2015 11:17
Merhaba işlemler sürüyor sunucunuzun yedek almasını bekliyoruz,

-------------------------------------------------
Ömür YAVUZ
Sistem Yöneticisi

Harun ( Müşteri ) 11/01/2015 03:15
Merhabalar sunucu ile ilgili işlemler ne zaman tamamlanır?

Harun ( Müşteri ) 10/01/2015 15:03
Çok teşekkürler gerçekten çok acil olmasa bu kadar rahatsız etmezdim. O zaman biran önce bitmesi heyecanıyla beklemedeyim. İlginize tekrar teşekkür ederekten iyi çalışmalar dilerim.

Semih KÖKSOY ( Yetkili ) 10/01/2015 13:32
Sayın Harun

Bildirmiş olduğunuz talebin sıraya alındığını bildirir mesajdır.
Konu ile ilgili teknik ekibimiz sıranız gelir gelmez işlemlerinizi tamamlayacaktır.
Sabrınız için teşekkür ederiz.

Harun ( Müşteri ) 10/01/2015 13:17
Merhaba Ömür Bey mevcut bilgilerimi yedekleyip yeni formatlanmış sunucuya kurulumu sağlanırsa sevinirim. Sonuçta yeni sunucuda siz güvenlik, hız ve seo'ya uygun daha iyi şekilde sunucuyu yapılandıracağınıza eminim. Çünkü sorunlar birtürlü böyle çözülmeyecek.