Bytrem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylemeden geçemeyeceğim. Kitap okuyunca gözlerim bozulur demişssiniz. Ama hayatınızın büyük bir bölümünün bilgisayar olduğunu söylemişsiniz. Soruyorum bilgisayar ekranına devamlı bakmak gözler için kitaptan daha zararlı değil mi ? =)

Bence sizin bir sıkıntınız yok. Kendinizi kurmayın. Ne yapmak ne olmak istiyorsanız yapın ve olun. Ama mantıklı bir düşünceyle kara verir. Yaptım olacak değil. Kendimden örnek vermem gerekirse, küçükken ailemin zoruyla bir karar almıştım okul tercihiyle ilgili o gün hayatıma dair kararları ben vericem dedim. O günden sonra ne yapmak istiyorsam onu yaptım.( Bu herkes için kolay değil diyebilirsin. Benim için de kolay olmadı. Dik durmam gerekti sevdiklerime karşı ama şu an hayatıma dair istediğim şeyleri yapıyorum. Kendi kararımı kendim alıyorum.)

Hayat sizin hayatınız ve siz yaşayacaksınız. Hayatınızın belli bölümlerinde şuan ki arkadaşlarınız, sevdikleriniz ve aileniz bile olmayacak belki. Bence biraz bencil olmalısınız bu konuda. Kendinizi düşünmelisiniz. Yıllar boyunca sevmediğiniz bir hayatı yaşamak yerine seveceğiniz bir hayat için bencil olun. Zaten aileniz sizin iyiliğiniz için sizi mantıklı seçim yaptırmak istiyor. Ama her insanın kişiliği ve arzuları farklı. Siz kendi kişiliğiniz ve arzularınza göre seçimler yapın. İleride mutlu olduğunuzda ailenizle aynı noktaya varacaksınız zaten.

Bu utangaçlık hakkında da tek birşey söyleyebilirim. Gir Kafe, bar vs. yerlerde çalış. Masalarla sohbet et tanımadığın insanlarla. İnsanlarla iç içe olabileceğin pazarlamayla alakalı işler yap. Girişkenlik kazan.
Çok teşekkür ederim hocam kendimi yönlendiremiyorum bir meslek bir gelecek seçmek konusunda, yuvalanıp gidiyoruz kafasındayım şuan ve bu durumdan mutsuzum. Hani bir meslek seçmem gerek ileride ne olacağım çünkü para kazanmak bu devirde zor ekmek parasını nerden çıkarıcam kafamı kullanıp şimdiden iyi yerlere gelmek istiyorum. Üniversite sınavına hazırlanıp bir tercih yapacağım fakat ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir bilgim yok. Her işi sevebilecek kapasiteye sahibim. Mimar da olabilirim inşaat mühendiside sağlıkçı att de doktorda hakimde poliste askerde ama işte hangisini olacağım kafasıyla hareket ediyorum inşallah hayırlı olur.

Utangaçlık içinde hocam öyle yerlerde çalıştım fakat pek bi etki göremedim. Pazarlamayla alakalı işler konusundada düşüneceğim hocam değerli yorumunuz için teşekkürler