Milli Eğitim, bütün dünya için stratejiktir. Akşam yatıp sabahleyin şekillendiremezsiniz onu..

– Kalkınma planlarımızda var mıydı?
– MEB’de de görüşülmüş müydü?
– Uzmanlar, profesörler konuyla ilgili beyin fırtınası geliştirdiler mi?
Hayır.

E peki bu 4+4+4 nerden çıktı?

Anneler 5 yaşındaki çocuklarını haklı olarak okula göndermemek için, rapor aldılar. O annelere, “sizin çocuğunz geri zekalı mı” hakareti yapıldı.

Yüreğinde çocuk ve anne sevgisi olan ve annelerin o çocuklarına nasıl titrediğini bilen bir insan, kalkıp bu ülkenin kadınlarına bu lafları edebilir mi?

Bu ülkenin o anneleri özür bekleseler haksız duruma mı düşerler??

* * *
Sonra baktık ki, harbiden 5 yaşındaki çocuklarla olmuyor, 5 yaş zorunluluğundan vazgeçmek zorunda kaldılar..

Demek ki o analarımız hakikaten haklıymış.
Ellerini öpmek gerekir onların, çocuklarını yedirtmedikleri için.

(Boyu 100 cm olan bir çocuk, 3 metre yükseklikteki tavana erişemezse bunun adı gerizekalılık değildir. Henüz o boyuta gelmemiştir ve normaldir bu durum.
Eğitim bilimleri mezunu olduğum için söyleyeyim, 5 yaşındaki çocuğun eğitim görebilecek ince kasları gelişmemiştir… Bu sebeple, yaratılışı gereği ilkokul 1’de eğitim göremez, gerizekalı olduğundan değil. İlk verdiğim örnekle hemen hemen aynı şey.)

* * *
N’oldu peki?
Bir nesli, denek-kobay olarak kullandılar. Deney başarısz çıktı…
Eee?

* * *

Dünyadaki matematik, fen bilimleri vb. olimpiyatlarda son sıralardayız.. Bu kafa yapısıyla ilk 5’e girecek halimiz yoktu heralde.

Kendimiz ettik, kendimiz bulduk.

Ne yazık ki bakanımız çok.
Ama görenimiz yok.