Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cinler
Cinlerin dünyanın diğer ucuna 1 saniye de gittikleri söyleniyor. Yani ışık hızından 7 kat yavaşlar. Hadi diyelim ışık hızıyla hareket ediyorlar. Bizden 10 milyar ışık yılı uzakta galaksiler var. 10 milyar yaşayan cin de olmadığına göre

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:29:28 -->-> Daha önceki mesaj 15:25:18 --

clubmember adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bana da 100 bin dolar verseler evrenin tüm sırlarını açıklarım.

cübbeliye giderim pazarlık yaparım. 80 bine anlaşsak 20 bin kar.

şaka bir yana bu adamı dış mihrakların yeni yetişen neslin dinden soğuması için gönderdiklerine inanıyorum. şu kedicikleri olan hocada bunun başka bir versiyonu. (tabi onun yanında cübbeli melek kalır) kişisel düşüncem budur.

bu hocanın forumda müritleri var bir kaç tane bildiğim. eleştiriye açığım ama her şey dozajında
Cübbeli ile Adnan Oktar'ı aynı kefeye koyman hoş olmamış. Biri islamla dalga geçer gibi davranıyor. Cübbeli ise aklının ermediği konularda yorumlar yapıyor. Cahil ne demektir? Cahil anlam olarak birşeyi bilmemek. Cübbeli de bilim konusunda cahildir. Kendisi din konusunda çok cahil sayılmaz. Biz ona göre çok daha cahiliz ama çıkıpta kafamıza göre dinle ilgili yorumlar yapsak bize hemen "günah işledin" der. Kendisi de şu an saçma sapan konuşup günah işliyor, farkında değil.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:31:39 -->-> Daha önceki mesaj 15:29:28 --

Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuranı kerimi çoğu kişiden en ince ayrıntısına kadar bilen birinin böylesine açıklamalar yapması açıkcası beni islamdan soğutuyor. Gerçi hocaya falan bakmamak lazım her koyun kendi bacağından asılır. Uzay araştırmaları insanlık için gereklidir.
Dünyamız ilerde yaşanamayacak kadar kötü durumda olduğu zaman yeni dünyalar gerekli olacak. Bu da evren araştırmaları ile olur anca. Oturup boş boş konuşmakla olmaz.
Bir şeyi bilmek önemli değilki. Onu doğru anlayabilmek ve anlatabilmek önemli. Cübbeli, ülkemizdeki diğer hocalardan daha maharetli mesela. Anlatış tarzı vs. Ancak bu onu peygamber yapmıyor maalesef. Çok yanlışı olduğunu ben birkaç konuşmasında saptadım.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:35:48 -->-> Daha önceki mesaj 15:31:39 --

ForzaAltay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adam show yapmasi gerekmiyor zaten yeterince taninmis kisi , kisisel böyle hocamizin konusma tarzi kim ne derse desin adam gibi adam Cübbeli Ahmet hoca olayi süper özetlemis.
Cübbeli iyi hocadır ama her dediğine doğrudur, süperdir demekte doğru bir şey değil. Allah öyle bir evren yaratmış ki maalesef bunu müslümanlar değil hristiyanlar ya da ateistler keşfediyor.

Kuran'da herşey yazmaz, bazı şeyleri insanların bulması gerekir. Cübbeli o zaman hastaneye gitmesin, lüks havuzlu evinde yaşamasın. Sonuçta bunların gerçekleşmesi de Allah'ın izniyle olmuş teknoloji sayesinde. Kuran'da şu hastalık yazıyor ben kendi kendimi iyileştiririm diyor mu çıkıpta? Kendisi devamlı hastanelerde olduğundan bunu örnek veriyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:40:16 -->-> Daha önceki mesaj 15:35:48 --

yigit1907 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bi ara söyledikleri mantıklı güzel geliyordu, şimdi bilmediği şeylere kafa yormaya başlamış anlaşılan
Aslına bunlara biraz kafa yorsa. Çok değil 8-10 video izlese, Kuantum Fiziği, Solucan delikleri, Galaksiler, Görelilik kanunu vs. vs. Allah'a olan inancı daha da artacaktır. Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp der ki, Allah'a zaten inanıyor, Ancak işler böyle değil. Hz. İbrahimin bile kalbinin tam olarak iman edebilmesi için bazı mucizeler vermiştir Allah.

"İbrahim aleyhisselam bir gün dere kenarında bir hayvan leşi görür. Etrafına toplanmış yüzlerce hayvancık leşi parçalamakla meşguldür. Onları seyrederken, zerreler halinde dağılan ve herbiri başka başka yerlere giden bir hayvanın ahirette nasıl dirileceğini düşünür. Bunu gözleriyle görmek ister. Allahü teala ona dört ayrı kuş almasını, onları parçalamasını ve her bir parçasını değişik dağ başlarına koymasını ve daha sonra da çağırmasını ister. İbrahim aleyhisselam bunları aynen uyguladığında kuşların dirilerek kendisine geldiği görür."

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:47:00 -->-> Daha önceki mesaj 15:40:16 --

Zahit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar konu yanlış anlaşılabilir diye bir izahat yapma gereği duyuyorum. Cübbeli hoca, bu tarz işlerin şuan gereksiz olduğunu düşünenlerden. Dünyada bu kadar problemler varken onları halletikte bir uzay mı kaldı? Diye düşünenlerden, bu düşünce tarzı ile kendi üslubunca konuşmakta.

Bilimin ve teknolojinin gereksiz olduğunu düşünenlerden değil. Uzay teknolojilerine milyarlarca dolar harcayacaklarına, önce dünyadaki sorunları çözsünler şeklinde konuşmuştur.

Konuşmanın sadece bir kısmını alarak yorumlama ve tartışma çıkarılmasını da hiç doğru bulmuyorum!

Ayrıca @clubmember, Cübbeli hocanın müridi olamaz. Çünkü kendisi bir cemaatin şeyhi veya bir topluluğun lideri değildir. Asla böyle birşey de iddaa etmemektedir, davet olursa ve asgari koşullar imkan verirse gider sohbetini yapar çıkar.
Bilim ve teknoloji çok gerekli birşey. Allah 200 milyar tane galaksiyi süs diye yaratmadı herhalde. Ayrıca her galaksi içinde güneş benzeri 300 milyar yıldız var. Bunları bilmek, hatta uzakta olsa görmek Allah'a olan inancı arttırır düşüncesindeyim. Örneğin Ateisler dünyanın sonsuz olduğunu ve sonsuzdan beri var olduğunu düşünüyorlardı. Öldükten sonra tekrar dünyaya geleceklerini yani materyalist düşünce hükmünü savunuyorlardı. Ancak bilim son yıllarda BigBang teorisini açıkladı ve dünyanın sonsuz değil bir patlama esnasında olduğunu söyledi. Ayrıca güneş 2 milyar yıl sonra söncek ve dünya yok olacak. Böylelikle ateistler biraz daha Allah'ın varlığına inanmaya başladılar. Sen ben Kuran'da yazılanları okuyarak anlayabiliriz ya da inanabiliriz ama inanmayanlar da bilim sayesinde Kuran'a inanabilirler. Çünkü Bilim ve Kuran paraleldir. İkisini de Allah yarattı ve Kuran'da yazanlar bilimde ortaya çıkıyor. Normalde inanan insan daha fazla inanır ve hiç inanmayan da az olsa inanmaya başlar. Son yılalrda ateislerin sayısı düşüyor ve artık insanlar deist olmaya başlıyor. Tabi bazıları da müslüman oluyor. Bu da bilim sayesindedir.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:01:49 -->-> Daha önceki mesaj 15:47:00 --

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kullandığın bilgisayarlardan yarı iletken teknolojisine izlediğin uydu televizyonlarına, internetten teflon tavaya, lithum pillerden güneş enerjisi panellerine kadar son 50 yılın büyük teknolojilerinin uzay ve silah sanayine harcanan parayla keşfedildiğini sonra pratik hayata uygulandığının farkında mısınız?

Bundan 1000 sene önce dünya düzdür diyenler bilimadamı değil din adamlarıydı. Kuran bir ahlak kitabıdır bir bilim kitabı değil. O kuranda yazıyor bu kuranda yazıyor diyenler, o uzay araştırmaları sonunda bu gerçekler bulunana kadar hiç birşeyden haberdar değildi.

Türkler ortaasya da yaşıyordu 2000 sene önce. Bugün Anadolu'da. 1000 sene sonra nerede yaşayacağımızın garantisi yok. Yaşam şartları değiştiğinde daha uygun şartlara göç eden ya da şartları değiştiren canlılar hayatta kalır. Zekanın tanımı değişen şartlara uyum sağlayabilme kapasitesidir.

Adamlar rönesans ve reform ile dini bilim ve politikadan çıkardılar, bu sayede yeni deniz yolları buldular, yeni kıtalar buldular. Amerika'yı avustralya'yı buldular, işgal ettiler. İşgal ettikleri yeni kıtaların zenginlikleri ile geliştiler sanayi devrimin yaptılar insan gücüne karşı makine gücünü ürettiler.

Adamlar makine gücü ile iman gücünü yok ettiler. Şimdi uzaya çıktılar. Bizimkiler hala o kuranda bu kuranda diyor. Üretsene bir atom bombası Kuran okuyarak israil'e karşı. Neden yazmıyor bu ecnebilerin ürettiği büyük teknolojilerin nasıl yapılacağı Kuranda? Çünkü Allah insanlara bilim teknoloji değil ahlak bilgisi veriyor kitabında.

Müslümanlar bu kafa ile zavallı köleler olmaya devam edecekler. Adamlar yeni keşfedilen kıtalara kurdukları koloniler gibi uzayda yeni koloniler kuracaklar. Eğitimsiz teknolojisiz müslümanlar da onların sisteminin en alt basamağında maraba olmaya devam edecekler.
Allah'ın Rahman isminin anlamını okurlarsa anlarlar. Dünya da iyi de olsa, kötü de olsa tüm insanlara eşit derecede nimet veren, acıma gösteren ve adaletli olandır.

E kardeşim adamlar çalışıyor yapıyor.

Allah güneş sistemini yaratmış. Koskoca bir ateş vermiş insanları hem ısıtıyor hem de ışık sağlıyor. Güneşte bulunan hidrojen helyuma dönüşüyor ve güneş devamlı enerji sağlıyor. Bu 2-3 milyar yıl sonra bitecek. Güneşin'de bir yakıtı var. Güneş çevresinde gezegenler var ve biz o gezegenlerden biriyiz.

Ayrıca Güneş, Samanyolu Galaksisi içerisinde bulunuyor. Samanyolu Galaksisi içinde kaç tane güneş var? 300 milyar üzerinde güneş var. Hatta Canis Majoris isimli bir güneş var içine 9 DESİLYON dünya sığar. 9 yanına 27 tane 0 koyarsan sonuca ulaşırsın.

Kısacası 300 milyar yıldız olan samanyolu galaksisi gibi 200 milyar tane daha galaksi var. Bu galaksilerin bazıları bize 15 milyar ışık yılı uzakta.

1 saniyede 300bin kilometre hızla gidersen 15 milyar yıl sonra 200 milyar galaksiden 1 tanesine ulaşabilir ve içerisinde bulunan milyarlarla dünya benzeri gezegeni incelersin. Belki orda yaşayan bulursun. Tabii 15 milyar yıl yaşarsan ve saniye 300k hızla gidersen.

Allah bunları yarattı ama Kuran'a yazmadı. Çünkü insanın bunları bulmasını istiyor. Ayrıca bunları bilen bir insan Allah'ın gücünü daha iyi anlayacağını ve ALlah'a olan imanını daha da arttıracağını düşünüyorum.

Yukarıdaki mesajda arkadaş çok doğru yazmış. Ben de ona ek olarak bunları yazmak istedim. Maalesef müslümanlar çok beceriksiz ya da tembel bilmiyorum. Ama genellemek yanlış olur. Şu an dünya da büyük işler yapan müslümanlar da var.

Bu konularda size önerebileceğim bir kişi ismi vereyim. Caner Taslaman ve Sinan Canan'da olabilir. Türk fizikçiler ve din felsefesi profesörü. Konularına hakimler ve gerçekten müslümanlığı iyi yaşayan kişiler bence.

Bu arada CERN üyeliğimizin sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edildiğini de söylemek zorundayım size. Yıllık 15 milyon $ ödüyorduk ve İsviçre Cern'de yapılan bilimsel deneylere destekte bulunuyorduk. Tayyip saolsun Cübbeli hocamız gibi düşünmüş ve gereksiz olduğunu söylemiş. Şu an CERN'de bulunan teknolojilerden faydalanamıcaz. Genel teknolojilerden faydalansak bile gizli bilgilerden vs. maalesef uzak kalacağız ya da en son öğreneceğiz.

Allah'ı dünya da belki bulamazsınız ama yaptıklarına şahit olduğunuzda ona yaklaşırsınız. Bu da benim sözüm