Hocam fatura bölümü daha zor emin ol. Hazır kart bölümünde olsan seni arayan müşteri sana faturalı hattı olan müşteri kadar hesap sormaz. Standart bir tarifesi olur parası olursa konuşur olmazsa susar. Ama öteki taraftan faturalı hattı olana 1 lira fazla fatura kesilsin sanki sen kesmişsin gibi sana patlar. Bir de konu Turkcell ise geçmiş olsun. Çünkü Turkcell sürekli 3-5 lira derken 100-200 liraya kadar fatura çıkardığı oluyor ki abimden biliyorum. Fatura sürekli gereksiz sebeplerden kabarıyor. Böyle olunca müşteri arayıp müşteri temsilcisini fırçalıyor. İster istemez müşteriye hak verirsin ama o an firmayı savunman gerekir. Aksi halde o işi yapamazsın.
Şimdi zaten taşeron işçiler gelmiş ki evlere şenlik. Arıyorsun 15 dakika kesin hatta bekliyorsun. Telefonu açan yeni yetme de seninle gencaver modunda konuşuyor. Arada kibar hanımefendiler falan çıkıyor da gençler daha çok toy.
Size tavsiyem arayan müşteri çok sinirliyse bırakın konuşsun. Lafın arasına girmeye çalışmayın. İçini döksün bir rahatlasın sonra sorunun neyden kaynaklandığını tane tane sinirlenmeden samimi bir üslupla anlatın.
Son olarak bu işin pozitif yönlerini yukarıda ki yorumumda yazdım. Ayrıca yemekten zehirlenme olayında da belki çalışan kişi işten atılırım, işsiz kalırım diye korktu söyleyemedi. Zaten çok da ihtiyacı olmasa o sektörde çalışmaz. Demek ki o işe muhtaç.
Aynı şeyleri düşünüyoruz.
Ama benim demek istediğim, bu Turkcell Global Bilgi'nin içerisine girmemiş kişilerin kulaktan duyma laflarla bizleri yanıltması hoşuma gitmiyor.
Sadece bunun altını çizmek istedim.
Zira bu konuyu bizlerden başka bir çok kişi okuyacak, onlar yanılacaklar.
Dediğiniz kati suretle doğrudur; fatura bölümü çok zor ama kademe kademe yükseliyor kişiler. Tabii Turkcell Global Bilgi de kariyer hedefi olan kişiler...
Fatura bölümünden yani bireyselden kurumsala geçiş oluyor. Onların işi bize göre daha rahat.
Biz zaten 36 kişi kabul edildik; 18'i bireysel, 18'i ise kurumsal oldu.
Hangi kriterlere göre bireysel ve kurumsal diye ayırdılar hala çözemedim, kimse çözemedi zaten.
Tahsil hayatı, diksiyonu vs. bunlar kriterler değil.