Yaramazkedicik bu güne kadar büyük firmaların neden domaini para verip almak yerine dava açtıklarını çoğu zaman anlamlandıramamıştım. Yazınızda belirttiğiniz büyük firmaların bu tarz hukuk mücadelesine bu tarz ticaretleri yapan insanlara mesaj olarak giriştiklerini vurgulamanız çok başarılı bir yaklaşım ve bana yeni bir bakış açısı kattı, teşekkür ederim.
Bu arada WIPO'da dava açma ücretlerine de
http://www.wipo.int/amc/en/domains/fees/ linkinden ulaşabilirsiniz. Tek jüriyle çözümlenen uyuşmazlıklarda ücret 1500$. Benim incelediğim ve yardımcı olduğum uyuşmazlıkların çok büyük çoğunluğunda bu tarz firmalar hep tek jürili inceleme talep ettiler. Fakat uyuşmazlığın çözümlenmesiyle ilgili işlem başladığında davalı tarafa 3 jüriyi tercih ediyorsanız şu kadar para yatırmanız gerekmektedir tarzı bir mesaj geliyor. (tam hatırlamamakla birlikte aklımda 500 dolar tarzı bir rakam kalmış) Eğer domain gerçekten kıymetliyse ve elinizden gitmesini istemiyorsanız 3 jüri talep etmek mantıklı oluyor.
Selamlar.
Teşekkür ederim hoş görünüz için ve WIPO fiyat bilgilendirmesi için. WIPO davaları konusunda yanılmıyorsam @tashnik nick'li arkadaş bayağı tecrübeli. Kendisi belki foruma fazla katılım göstermiyor olabilir ama geçmiş paylaşımlarından da bir şeyler edinebilirsiniz diye düşünüyorum.