Iconium adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üniversitede bölüm gereği Rusça öğreniyorum Türkçe gibi geçmiş zaman şimdiki zaman gelecek zaman fiil ve isimlerde ekler var biraz zor bir dil. ben her dersten sonra rusçayı benden iyi bilen arkadaşlarla tekrar yapıyorum sonra Ruslarla pratik yapıyorum rusça-türkçe film bulamadım pek fazla o yüzden pek bakınmıyorum dizi ve filmlere bunlar yetiyor bana. İngilizce gibi internetten bakılarak öğrenilcek bir dil değil sonradan öğrencek olanlar için oldukça zor rustan öğrenmek en iyisi. ve tabiki bi gerçek varki dil dile değmeden dil öğrenilmez.
amaç belli diyosun

fiillerin kullanımı nasıl peki, mesela arabada giderken neye göre ne kullanılıyor, öyle saçma bir şey duymuştum

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:31:18 -->-> Daha önceki mesaj 17:27:46 --

Iconium adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onlar dillerindeki hataları hoş görmüyorlar. Bir hatayı her yaptığımda hatamı düzeltiyorlar, bu adam sonradan öğrenmiş, ne dediğini de anlıyorum nasılsa demiyorlar.
hocam zaten bu şekilde dil öğrenilir. bir ingilizce öğretmeni ile tanışmıştık kaliforniya'dan gelmişti. aynen şunun ingilizcesini dedi: "dil öğrenmek için yanlış cümleler kurup başkalarından kendi yanlışlarınızı düzeltmeniz gerekir." anlaşılır değil ama ana fikri anlarsınız umarım.