sinnerxx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7 Günlük İade işlemleri Cep Telefonu - Kişisel Bakım - Küçük Ev Aletleri gibi ürünlerde geçerli değildir.

7 Günlük iade hakkınızın nereden kaynaklı olduğunu sorabilir miyim. Tüketici Haklarında bu konuda nasıl bir bilgi var. Ben onlarca kez okudum ama göremedim.

Teknosa yada diğer mağazalar tarafından uygulanan 30 günlük süre (Yeni yasada 180 gün oldu) mağaza personeli ve teknik servisin onayı ile olur. Her ürün alınmaz.
7 günlük iade hakkı kayıtsız şartsızdır.
Ben 2 yıl kullandığım cep telefonu 3 sefer aynı arızadan tamire götürdüğüm telefonun para iadesini aldım ilçe hakem heyetine başvurarak Samsung firmasından.
Türkiye'de hangi ürün olursa olsun beğenmediniz mi 7 gün içinde iade hakkınız var.

Edit: Benim dediğim gibi paylaşmış Avukatlar: "Söz konusu adrese, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamındaki yasal hakkı kullanarak telefonu iade etme isteğini bildiren bir yazı (Noterden) gönderilecek ve yazıya firma tarafından yanıt verilmemesi durumunda telefon bedeline göre Tüketici Hakları Hakem Heyeti ya da Tüketici Mahkemesi'ne başvurulacak."
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=76918