KadirVural adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.
Küçük kardeşim Liseye geçti bugun sonuçlar açıklandı Anadolu Lisesi ( Eski Adı Düz Lise) kazanmış ama kesinlikle gitmesi taraftarı degilim.
Çünkü:
1- kafasına silah daya ders çalışmaz
2- 12 Saatini PC de geçirir.
3- Üniversite kazanacıgına dair en ufak umudum yok.

Kendisine anlatmaya çalışıyorum liseden mezun olunca hiç bir işe yaramazssın git meslek lisesine meslek ögren iş yaparsın belki ama Meslek lisesi ne gitmeyi ret ediyor ortalıgı yıkıyor.

Bir çözüm önerisi verin çok kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum.
Meslek lisesi mezunu olan biri olarak bunları söylüyorum.

- Lise 3, Lise 4 te ders çalışmaya karar verirse çok pişman olur.

- Meslek lisesinde çar çakal ile dolaşmaya başlarsa hayatını toplayamaz.

- Lise 4'te herkes ders çalışırken kendisi staj da olur. ( Ders çalışmaya karar verirse pişmanlık içerir. )

- Meslek lisesinde lise 2 ve sonrasındaki sınıflarda bölüm dersleri gösterilir ve üniversite sınavı ile ilgili bir şey öğrenemez.

- Meslek lisesinden aldığı diploma çok bir işe yaramaz.

- Meslek öğrenmesini istiyorsanız 4 yıl boş boş okula gideceğine bir yere verirsiniz 4 içerisinde usta olur. Açıktan da liseyi bitirir. ( En son önerdiğim seçenektir. )


Bence düz liseye gitmesi daha iyi olacaktır. İleride olur da ders çalışacak olursa en azından zorlanmaz.