Türkiyenin bütün şehirlerine bazı ürünler gönderiyoruz,gönderilerimizin %80 i tahsilatlı kargo olarak gidiyor,tahsilatlı kargoda herşey kolay olduğu için örneğin müşteri,bartın dan arıyor ürün siparişi veriyor kapıda ödemeli olsun diyor bizde gönderiyoruz yani müşteri hiç uğraşmıyor..bizden istenilen hizmeti sunuyoruz..çok çeşitli değişik insanlar ile karşılaşabiliyoruz..aradıklarında heyecanlı heyecanlı bu ürüne çok ihtiyacım var bir an önce elimde olması gerekiyor deyip adeta yalvarıyor,bizde gönderiyoruz..kargonun giden şubede max 3 gün bekleme süresi vardır..kargo gıdıyor alıcının adresıne alıcı param yok siz subeye götürün ben gelip alırım dıyor veya sız göturun ben subenıze gelırım dıyor,ama subeye gidip almıyor..3 gun sonra urun bıze gerı donuyor,musterıyı arayıp güzel bir dille neden almadıgını soruyoruz.bazıları bılerek telefonunu hıc acmıyor,bazılarıda acıp aa ben unutmusum dıyor veya sehır dısındaydım tekrar gonderın masrafınıda uzerıne ekleyın dıyorlar tekrar gonderıyoruz ve tekrar kargo gerı donuyor,bu işlemı 3 defa yasamısıgımız vardır..dün yaşadığım en garip olay ise;müşteri 5 gün önce çok istekli bir halde siparişini verdi.bizde gönderdik dün kargo geri döndü,dun aradım neden almadınız dedım,zaten oruçluyum kan beynime sıçramış üzerime gelme deyince hiç bir şey söylemeden kapattım telefonu.aslında bu müşterinin hakkı olan küfürü etmek gerekiyordu..ama bugune kadar hiç bir müşterimizle olayları kavga boyutuna getirmediğimizden,böyle bir tepki iş ahlakımıza uymuyor.bu tahsilatlı kargo gönderi şeklinde,alıcıya sunulan kolaylıklar yanında göndericiyede kolaylıklar kendını garantıye alma durumları sağlanmalı bence ama nasıl yapılır bılemıyorum