@Cankat;

1-0 öndeyim derken size karşı değil hocam sorunlara,problemlere karşı demek istemiştim yanlış anlaşılmışım kusura bakmayın

@osuranbaykus;

Hocam aslında ailem çok iyi.Hatta çok iyi olduklarından dolayı bu sıkıntılar mevcut.Yani aslında bu çocuğunu düşünen tüm ailelerin yaptığı bir davranış fakat işte ben bunu doğru bulmuyorum.Sağlık dışında şükrettiğim bir şey var ki bu kısır döngüyü farkettim. Ben çok iyi bir lisede olsam kesin şuanda sabahtan akşama kadar ygs,lys testleri ile boğuşuyor olacaktım.(Şimdi siz e yapman gereken bu diyeceksiniz fakat değil.Yani bu şekilde ilerde elde edilen bir meslekle şehir de bir apartman sahibi sabah evden çıkıp akşam eve gelen para kölesi bir birey olursunuz başka bir şey değil.)

@CND;

Onların zaten hep yanımda olmalarını istiyorum hocam.Ve burada şimdi dar,bağnaz ve inatçı biri olarak görülmüş olabilirim ama inanın öyle olmamak için elimden geleni yapıyorum.
Dediğiniz şekilde bunu ileriye bırakmam komple fikirlerimi ve hayallerimi çöpe atmam olur.

Bu arada o film çok güzelmiş cidden.Fakat gerçekte mümkün olabilecek gibi değil dediğiniz gibi.Adam 2 saat önce arabasına bindiği insanlarla 10 yıllık akrabasıymış gibi davranıyorlar

@Fual;

Yanlış anlaşılmışım hocam.Sanırsam evde zulüm görüyorum gibi bir durum zannetmişsiniz fakat öyle bir durum yok.Kapitalizm o kadar acımasız ki tutunamayanların işi zor.

@mechulkalan;

Hocam bu sorunları keyiften ürettiğimi düşünüyorsunuz sanırsam?Veya beni ailesine düşmanlık duyan sıradan bir ergen olarak gördünüz galiba?Ben kendi ülkemdeki sistemi,yönetimi durduk yere niye kötüleyeyim?Bu ülke benim ülkem.Zamanında kaç insanın kanı döküldü bu topraklar bu hürriyet için.Niye bütün bu yapınlara durduk yere haksızlık edeyim?

2 gündür staj işi için okula gidiyorum odasında olması gereken öğretmeni 2 gündür okulun içinde bulamıyorum.Gelip okulda seminer salonunda film izleyip izleyip en geç 12'de okuldan gidiyorlar.Dersime giren bütün hocalarım hatta okuldaki hocaların %99'ını çok severim fakat hiç bir şey uğruna o insanların peşinden koşturmak ne kadar kötü bir duygu.

Çocukça fikir dediğiniz şey karavan mı,enerji üretimi mi?Yoksa sorunlardan kaçmaya mı çocukça fikir diyorsunuz?Eğer sorunlardan kaçmaya diyorsanız haklısınız.En basit ve kötü davranış sorunlardan kaçmadır.Ama beni tam olarak anlamanızı beklemiyorum zaten veya bu forumdaki hiç kimsenin beni tam olarak anlamasını,aynı şeyleri düşünmesini bekleyemem.Benim için önemli olan bir durumun,olayın sizin için hiç bir değeri olmayabilir.

Bunu bir kibir olarak anlamayın ama benim Tesla ile aynı zekaya aynı olmadığını nerden biliyorsunuz da adam sanki Tesla diyorsunuz.Ben ki kimyayı okulda gram sevmeyen kişi klimaların,buzdolabının çalışma prensibini araştırıp öğrendiğimde merak ettim açtım baktım tepkime türlerine,kurallara.Sürekli teori insanı bıktırır.Fakat arada onu pratiğe de dökerseniz hem keyif alırsınız hem öğrenirsiniz.Eğitim sistemi bu şekilde olmalı.Yani coğrafya dersini sınıfta yerin altı şurası şöyledir burası böyledir demek yerine gidip bir ormanda inceleyip öğretmenin anlatması çok daha iyi olmaz mı?

Anlayacağınız ne artistim ne de düşünemeyen klasik bir ergen.Etrafınıza bakın insanların %90'ı sadece karnını doyurabilmek ve bir eve sığınabilmek için saatlerce çalışıp para kazanıyor.Bitkiler,yiyecekleri Allah para ile vermiyor ki.Gidip apartman dairesinde bir ev alınacağına bir arsada kendi evinizi,bahçenizi,çiftliğinizi yapsanız yiyecek ve barınma ihtiyacını ücretsiz olarak elde edebilirsiniz.