Merhaba arkadaşlar.
Şimdiye kadar hep başkalarına yaşadım.Gerek sistem yüzünden gerek kendi hatalarım yüzünden.Hatta bu eğitim sistemi vb. sıkıntılardan dolayı ailemle aramda sıkıntılarda oluştu.Bugünlerde gittikçe ters düşmeye başladım.Ben bir nebze olsun eğlenmek isterken onlar belli olmayan yarınım için bu devlete bel bağlamaya devam ediyorlar.
Bütün dönem köle gibi öğrenciliği doğru dürüst yaşamadan gidip geldikten sonra bir de yaz stajı denilen meret var.Kaç senedir vasıfsız biri olarak boş boş köle gibi gidip getirildik.Bu durumdan kurtulmak için bu yaz bir şeyler yapıp ekonomik özgürlüğümü elde edip ilerisi için bir süreliğine ayrı eve çıkmayı düşünüyorum.Sonrasında bir düzen oturttuktan bir başarı alanı edindikten sonra geri geleceğim fakat şuan bunu yapmaya çok ihtiyacım var.Aslında şuanki konumumda bir şeyler edebilmeyi yapabilsem yine belki bir sıkıntı olmayacaktır fakat sürekli önüme bir engel çıkıyor sinir oluyorum.Eve çıkmanın masrafları ve olabilecek sıkıntıları konusunda sormak istediğim bir kaç şey var izninizle;
-18 yaşından küçük olmam kiraya eve çıkmama engel olur mu?Eğer sıkıntı olacaksa bir karavan yapmam en mantıklısı.
-İnternet üzerinden para biriktirmek ve harcamak için paypal nakit kartı kullanmak mantıklı olur mu?
-Gsm hattını,interneti kendim nasıl ayarlayabilirim?
Burada hepimiz yaşamış olduğun sıkıntıların aynısını ya da benzerlerini yaşadık, hala daha yaşayan arkadaşlarda vardır sanırım. Kendi ayaklarının üzerinde durabilme isteğini anlayabiliyorum ama buna ne kadar hazırsın? Üstelik yaşta henüz uygun değil. Diğer arkadaşlar bahsetmiş zaten. Yaştan dolayı ev bulma sıkıntın olabilir, hadi buldun diyelim; evin elektrik, su, doğalgaz, internet vs. gibi işlemleri için üzerine hiçbir şey alamayacaksın. Bence bu konuyu biraz daha düşünmelisin dostum, bir anlık alınan kararlar ileride çok büyük sıkıntılar yaratabiliyor. Sanırım maddi açıdan da herhangi bir gelirin yok. Çalışıp dediğin gibi başarı elde edebilmen ve yakaladığın başarı neticesinde düşündüğün parayı alabilmek için önünde daha çok uzun zaman var. Bu yüzden iyi düşünmelisin.
- Küçük yaş; her açıdan en büyük engelin. Ev bulmak, faturalar, iyi para kazanabilmen için çok iyi tecrübe, bilgi birikimine sahip olman gerekir. Karavan fikrine kesinlikle katılmıyorum. O iş ev bulmaktan daha da zor ve çok sıkıntılıdır.
Misafir;
Şuan ayda 2000-3000 lira kazansam o bile bu okul sorununu çözmeye yeter aslında.(Ailemle aramdaki okul sorununu çözebilir)Fakat 2000-3000 lira kazanmak kolay değil.
Yukarıda da bahsettiğim gibi o parayı kazanabilmen için önünde uzun ve meşakkatli bir yol var. Bahsettiğin paraları burada bir çoğumuz kazanıyoruz. Freelance çalışan arkadaşlar, belli kurum ve kuruluşlarda çalışan arkadaşlar vardır illaki. Ama ne kadar kazanıp ne kadarını tutabiliyoruz? Ya da sen kazandığın parayı tutabilecek durumda mısın? İstanbul'da yaşıyorum, söylemiş olduğun miktar kadar maaşım oluyor, ama ne kadarı kalıyor diye bir sor? Evin kirası diğer evimden gelen kirayı karşılıyor olsa bile çok zorlandığım birçok konu var.
Sanırım 17-20 yaş arası herkes bu fikirle yaşıyor

Arkadaşlar zaten her şeyi söylemiş.
17 yaşındaki bir insan nasıl kendini geçindirebilir ? Çalışsan max alacağın ücret asgari ücret bunun ev kirası, internet, su, elektirik, yemek = bu iş yaş
Asgari ücretin altında bile maaş alabilmesi mümkün. O maaşla da ne ev kirası ödenir ne de ev geçindirilir dostum.