Baris13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dini konularda konuşmak istediğimi nereden çıkartıyorsunuz ? '' yaşın kadar medrese eğitimi aldım'' demek ki yetmemiş hocam. Bir insana bilgelik yapmak onu kendinden küçük görmektir. Ben intihar eden kişinin cennet'e gidemeyeceğini ve cenaze namazı kılınamayacığını öğrendim bunu yazdım. Yok şunu okudum bunu yaptım madem bu kadar bilgilisin şöyle yazacaksın ''kardeşim şöyle şöyle olaylar vardır bu durumlarda kişi intihar etse bile cennete gidebilir sebebi ise şöyledir şöyledir'' bende bunu bilmiyordum bana yararlı bir bilgi verdiğin için teşekkür ederim diyeceğim. Gel gelelim bunu böyle yapamadın
Kusura bakma, tasavvuf konusunda çok ama çok yetkin değilim. Derviş gibi alçak gönüllülük gösteremiyorum. Bu konuda sana hak veriyorum.

İntihar eden kişi cennete giremez diye bir şey yok. Bu safsatadır.

Kim bir kimseyi, kısas veya yeryüzünde bir fesada mukabil olmanın dışında öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir.” (Mâide Sûresi, 5/32)

Bilinçli bir şekilde kendini ya da başkasını, herhangi bir sebebe dayanmaksızın öldüren cinayet işlemiştir ve hesabını verir.

Burada şartlarını bilmediğimiz, ne sıkıntılar yaşadığını kestiremediğimiz gencecik bir delikanlı vefat etmiş. Bize düşen hüsnü zanla yaklaşıp dua etmek.

Beni sui zan sahibi olmakla suçluyorsun, sorun değil, ama intihar eden kardeşimize de aynısını sen yapıyorsun, farkında olmadan.

Selamlar

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:39:03 -->-> Daha önceki mesaj 23:37:02 --

EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayın Meryemce;

Medreseler 1924 yılında kapatıldığına göre, arkadaşta en az 18 yaşında olduğuna göre sanırım sizde 1906 yılı dolaylarında medreselerde eğitime başladınız...

Şöyle bir hesap yaparsak 104 yaşında oluyorsunuz.

Saygılarımı iletiyorum...
Hahaha

Güzel açıklama hocam.

Medreseler kapanmadı. Tuzlada medresemiz hala var.

Gelmek isteyenler buyursun. Arapça gramer, fıkıh, akaid dersleri verilmekte.

Selamlar