Sorularıma ben cevap vereyim. Hukuki destek verebileceğini iddia edip de basit sorulara cevap veremeyenler bir şeyler öğrensinler:
1- Paypal ile ödeme alarak vergiden kaçamazsınız.
2- Teknoloji enstitülerinde faaliyet gösteren firmaların vergi oranı yüzde 0'dır. Dolayısıyla vergi kaçırmak için uğraşmazlar.
3- Bir kişiye, onu dava edeceğinizi söylemek suç oluşturmaz. Hatta noter kanalıyla yani resmi yolla gönderilen ihtarnamelerin bitimi hep şöyledir: "....aksi halde yasal haklarımı kullanmak suretiyle size icra takibi yapacak, davalar açacağım..."
Kanun metnini okuyan herkes ne dediğini anlayabilse, hukukçulara ihtiyaç kalmazdı. Şantaj maddesinde söylenen: "Elimde belgeler var. Karakola verirsem, 100 yıl hapis cezası alırsın. Vermemem için bana 50 bin lira öde.". Bir kişiye, "senin şu konudan dolayı bana borcun var, onu öde", demek, şantaj suçu olmadığı gibi, başka bir suç da değildir. Karşı taraf en fazla "hayır öyle bir borcum yok", der.
Hakkın kötüye kullanımı gibi terimleri kpss hukuk özeti kitaplarından öğrenemezsiniz. Daha dikkatli olun.
Hukuki desteği de öyle önüne gelen veremez. Mesela manavlar ya da sütçüler, hukuki destek veremezler. Hukuki desteği kimlerin verebileceği, Avukatlık Kanunu'nda kesin olarak belirlenmiştir. Diğerlerine, duruşma salonunun seyirciler alanında oturmak, susmak ve izlemek düşer.
Benim Anlamadığım Burda İşine Gelen Sorularda Parmagınız Pabuç Gibi Oluyorda Size Daha Önceden Alıntı Yaparak Sorduğum Soruları Neden Cevaplamıyorsunuz?