Suriye li olsa ne oluyor nedir bu irkcilik anlam vermiyorum o insanlar oradan keyfi için mi geliyor adamlar savaştan kaçıp sığınacak bir yer arıyor
Bir aile suriyeli de benim yanim da çalışıyor eleman olarak.
Ailesi ile zorda kalmis ve ******** in biri günde 10 tl vererek çalıştırıyordu aldım oradan calis diye.
Peki hocam ne yapsin bu insanlar
Benim eleman anne baba kardeşler akrabalar işkence ile infaz edilmiş biraz düşünün lütfen onlar da can onlar da insan. Biz de olabilirdik o durum da.
Lütfen mesajı mi yanlış anlamayn sadece irkcilik oldu mu bi garip oluyorum
GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Yanlis anladin. Irkcilikla yakindan uzaktan alakasi yok. Madem savastan kactilar, turk devleti de kabul etti o zaman onlari kamplarda baksin, onlara is versin !!! (turkiyedeki issizlik bitti de onlar mi kaldi). Neyse bunu gectim, onemli olan bir asagidaki paragraf.
Onlari kizilay meydaninda sallarsan her kosede bir dilenci aile, her EGO otobusunde bagira bagira konusan 3-4 suriyeli... Efendi gibi dursunlar, herkes otobuste nasil konusuyorsa onlar da oyle konussun. yok nasilsa bizi kimse anlamaz diye bagira bagira konusmasi gerekmez ! . Ankarada yabanci ogrenciler icin bir dershaneye gidiyordum yillar once. Nerdeyse her ulkeden ogrenci vardi ama iran ve suriye cogunluklaydi. Adi bilinmeyen afrika kabilelerden gelen ogrenciler bile iranlilar ve suriyeliler kadar toplum huzurunu bozan gormedim.
Bagira bagira konusmalar, kapali yerlerde sigara icmeler, tualette kagit havlu cop kutusu ayak dibinde olmasina ragmen elleri sildikten sonra kagidi muslugun ustunde birakanlar vs vs ....
Boylece kendilerinden nefret ettirirler insani iste..
Ben Arnavutum, 97'de ic savas ve 99'da Kosova savasini goren biriyim. Hemde o zaman ergenlik caginda 14-17 yasinda biriydim. Savasin ne oldugunu emin ol senden cok daha iyi biliyorum. Kosova savasindan kacan ve Arnavutluga siginan ailelerden birini evimize aldik, odalarimizi, sofralarimizi paylastik. Mahallemizde evlerin cogunda mutlaka birer kosovali aile de yasiyordu. Arnavut devleti fakirdi, hala fakir ama onlari basibos sokaklarda birakmadi, dilenmeye izin vermedi. Turkiyede ne oldu? Sayisizca al al al sonra etrafa sac. Keske birde insan gibi durup toplum huzurunu bozmazlarsa cok sevinecegiz.
Neyse, konudan ciktim, kimse kusura bakmasin. Herkese iyi cumalar.