Anlıyoruz hukuk okumuşsun bilgilisin vs. vs. ama maalesef o işler öyle olmuyor.
Özellikle böyle bir durumda hatalı kişi satıcı değildir.
Aracı kişi chargeback önlemini almazsa böyle durum ortaya daha çok çıkar.
Sedo gibi büyük firmalarda bile böyle bir durum hiç duymadım olmasına da ihtimal vermiyorum. Aracı firma chargeback önlemini alamıyorsa suçu kendisinde aramalıdır. Tehdit eder gibi parayı geri istememelidir.

TylerDurden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain işi yapmıyorum ama sistemi biliyorum. Doğru söylemişler. Önceki mesajlarımda belirttiğim gibi, alıcının ödeyeceği para sizin paranız. Sözleşmenin tarafları siz ve alıcı. Dolayısıyla teklif verip de ödenmediyse, teklif verene dava açabilirdiniz.

Alanadlari'nda 2 sözleşme aynı anda işliyor:

1- Domain alım/satım sözleşmesi: tarafları alıcı ve satıcı
2- Aracılık sözleşmesi: tarafları ise alıcı, satıcı ve alanadlari.

Ödemelerle ya da domain transferi ile ilgili sorunlarda birinci sözleşmenin tarafları dava açabilirler.

Aracılık ücretinin ödenmemesi halinde ise ikinci sözleşmeye dayanarak alanadlari dava açabilir.

Ayrıca alanadlari'nin, sorun çıkaran tarafa ayrıca bir dava açma hakkı vardır. Sedo bu tür davaları bolca açıyor mesela.

Emlakçı gibi düşünün:

Ev kiralıyorum. Parayı emlakçıya havale ediyorum. Emlakçının komisyonunu da gönderiyorum. Emlakçı kira bedelini ev sahibine verince, ev sahibi evin anahtarının bana verilmesini söylüyor. Emlakçıda anahtarı bana veriyor. Ama ben bankaya başvurup chargeback yapıyorum ve parayı emlakçının hesabından çekiyorum.

Şimdi ev sahibi emlakçıya ne diyecek? "Kusura bakma parayı yedim. Evde sen oturmak zorundasın", mı diyecek, yoksa emlakçıya parayı iade edip, her şeyi eski hale mi getirecek?

Cevap: Ev sahibi, emlakçıya parasını iade edecek. Bana(kiracıya) da, kira bedelini ödemem için dava açacak. Çünkü ev sahibi ile benim aramda bir sözleşme var.

Ayrıca emlakçı da bana dava açabilir. Çünkü ona ödemem gereken komisyonu da geri çektim.

Bana artık bir şey sormayınız. Sıkıldım açıkçası bu konudan.