Arkadaşlar şu hosting işlerinden gına geldi yemin ediyorum. İki şirketle çalıştım ikisi de birbirinden traş. Her ikisi de "marka" olarak bilinen ve piyasa ortalamasının üstünde fiyat veren firmalar. Başıma neler gelmedi ki:
- Domaini transfer etmek istedim 2 haftada yalvar yakar açtırabildim kilidini
- Benden izin almadan, hatta haber dahi vermeden hosting dosyalarını müşterime verdiler.
- Panel, ftp, mysq şifrelerimi açık açık ticketime yazdılar.
- Ticket açıyorum mıymıy cevap alıp sallıyorlar.
- Kendi kafalarına göre paneli değiştirip sitelerimi 2 gün içerisinde zar zor aktif edebiliyorum. Bu yetmiyor Joomla panel PHP ayarlarında sorun var diye hata veriyor, yazılımınızı kontrol edin diyorlar. Neresini kontrol etmemi önerirsiniz dediğimde, "sorun yazılımda, yazılımı kontrol edin" şeklinde copy paste bir cevapla yine ticket kapatıyorlar.
- Arıyoruz açan yok, açan kişi aktarıyorum diyor hat düşüyor.
- Satışta bahsedilen "otomatik back up" yalandan ibaret, olan tabi bana oluyor. Dünya yansa umurları değil, ben iki hafta yeni bir site yapmak için yırtınıyorum.
- FTP/Panel şifre vs. sorunları her daim çıkıyor. Sorduğumda ani bir değişiklik sonucunda "bi daha kontrol edin, bir sorun gözükmüyor" diyorlar, malım ya.. anlamıyoruz dediysek o kadar değil.
- Ticket açmadan forumları araştırıyorum, çözüm ihtimali olan şeylerin bile linklerini yolluyorum. Hatayı en ufak detayına screenshot ına kadar yazıp ekliyorum. Ama paşa efendi yazdığım şeyleri sıra sıra her bir ticket güncellemesinde tekrar tekrar soruyor. Oğlum ticketin başlığını değil içeriğini de oku be adam.
Mallık bende tabi, ne diye kasıyorum ki kendimi değil mi ama?
Arkadaşlar sizden ricam bana adam gibi bir şirket söyleyin ki
yardımcı olmaya çalışsınlar. Ben bu işlerin uzmanı değilim, elbette ki hata yapıyorumdur. Ama çözmek ve öğrenmek için yalvarmak istemiyorum artık. İnsan gibi konuştuğumda insan gibi muamele görmek istiyorum. Büyük sitelerim de yok yahu, iki üç wordpress, joomla sitesinden ibaret. Bırak belayı eşe dosta rezil oluyorum.
Firmaların adlarını vermeyeceğim (1 tanesi 6-7 sene önce iş yapıtığım bir firma) ama hepinizin duyduğu şirketler. Dolandırılmadım o yüzden artık lanet olsun deyip kendi yoluma bakmak istiyorum.
Bana öneri verin arkadaşlar.