https://www.r10.net/is-arayanlar/1250...metinizde.html
konuda yazdığım gibi uygun oluyorum gün içerisinde kendi işlerimle uğraşırken.
detaylı pm alabilrmiyim?
Merhabalar,
E ticaret sektörü işine giriyorum. Bu iş için gerekli alt yapıları çalışmaları araştırmaları aylardır yapıyorum ve nihayet sona az kaldı çok yakında açmayı düşünüyorum.
Sektör çok rekabetli bir sektör ve işin içinde büyük dev firmalar var. Bu firmalarla çok fazla yarışacak maddi gücüm olmadığı için sektörde farklılık yaratacak satış stratejileriyle sektöre adım atıyorum. Bu yeniliği yaparken bir çok kişi de güven sorunları uyanacaktır. İşte bizim asıl hedefimiz. MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ.
Şartlar her ne olursa olsun MÜŞTERİ DAİMA HAKLIDIR prensibini ilke edinerek haksız da olsa onu haklı yapıp müşterinin memnuniyetini sağlayacağız.
Daha fazla uzatmadan gelelim iş konumuza.
Her firmanın bir müşteri hizmetleri olur. Tabiki bizim firmamızında bir çağrı merkezi olacak. Bu çağrı merkezi için tutupta bi call center kurup kişileri içine koyup aylık sigorta maaş çalıştıracak durumum ilk etaptaki bir girişimci için hayaldir sadece. Bu yüzden şöyle bir sistem düşündüm ve her üç taraf içinde olumlu olacağını düşünüyorum.
müşteri memnun edilecek her daim bir müşteri temsilcisine ulaşmış olacak
müşteri temsilcisi memnun ettiği müşteriler için para kazanacak
firma müşterileri memnun ettiği için mutlu olacak
görüldüğü gibi herkes bu işten memnun gözüküyor
İki şekilde çalışabilirsiniz.
1- Evinizdeki bilgisayarınıza bir program kuracaksınız ve çağrı merkezine düşen telefonlar sizin bilgisayarınıza düşecek oradan arayan müşterilerle konuşacaksınız
2-Bir ip telsiz telefon alarak bilgisayarla uğraşmak yerine normal telefonla konuşabilirsiniz.
Gelelim sistem nasıl işleyecek. Dilediğiniz saatlerde bilgisayardan programı açacaksınız ve sistemde online olmuş olacaksınız. Sizin programınız açık olduğunda arayan müşteri rasgele olarak açık olan müşteri temsilcilerinden birinin ekranına düşecek ve onunla konuşmaya başlayacak. Sizde konuştuğunuz müşterilere göre para alacaksınız.
Kazanacağınız paralar performansınıza göre belirlenecek olup çağrı başına 25 kuruş ile 1 lira arasında değişmektedir.
Birim fiyat şu şekilde belirlenmektedir. Çağrıların hepsi kayıt altında olduğundan gün içerisinde 2-3 çağrınız dinlenir ve size 100 üzerinden puan verilir. Puanlama sistemi daha sonra size gönderilecektir. Örneğin müşteriye iyi davranma müşteriyi dinleme kibar konuşma sorunu çözme gibi konularda puanlamalar olacaktır. Puanlarınız ne kadar yüksek olursa o kadar çok para kazanma şansına sahip olursunuz.
Örnek vermek gerekirse gün içerisinde 50 kişiyle konuştunuz ve puanınız 100 tam puan o zaman bir günde 50 lira kazanmış olursunuz. ortalama 3 er dakika konuşmuş olsanız 150 dakika yani 2buçuk saat çalışmış ve 50 lira kazanmış olacaksınız.
Müşteri memnuniyeti en önemli hedefimiz ve anahtar kelimemizdir. Bu yüzden işe başlamadan önce eğitim programımızdan geçeceksiniz. Daha sonrasında elemeler olacak şuan için düşündüğüm eleman sayısı tüm türkiye geneli için 20 adet gündüz 10 adet gece.
İş konusunda daha önce çağrı merkezinde çalışmış kişiler varsa tercih sebebi olacaktır. Diksiyonunun düzgün olması ve kibar konuşması önemlidir. Bay yada bayan hiç farketmez. Yeterki bu işi yapabileceğine inanması gerekir. Sabırlı olması ayrıca önem arzeder çünkü küfür eden bir müşteri olsa dahi sadece dinlemeniz ve daha sonrasında müşteri sakinleştikten sonra güzelce açıklama yapmanız gerekmektedir. Çünkü o küfür sizin şahsınıza değil firmaya yapılan bir küfürdür ve bunu iyi algılamak gerekmektedir.
Daha fazla uzatıp sizide yormak istemiyorum az çok anlaşıldığını düşünüyorum ilerleyen eğitim ve programlarda işle ilgilienen kişilere zaten detaylar fazlasıyla verilecektir.
Teşekkürler
Konu altından yada özel mesaj yoluyla sorularınızı iletebilirsiniz.
lütfen pm alabilir miyim demeyin herşey açık ve net konuda yazılı