Hocam yani istediğiniz şey örneği yapın bana verin durumu gibi oldu. Zaten her şey hazır biraz gayret gösterseniz yaparsınız ben sizin asp tarafında ne yaptığınızı bilemem size mantığını anlattım gerisi size kalmış. Atıyorum veritabanında sehirler tablosunda ulke_id kolununda 1 değeri olsun. Aynı şekilde bu 1 değeri ülke selectinde seçilen Türkiye'nin değeri olsun yani idsi. Siz Türkiyeyi seçtiğinizde sorgula.php yada sorgula.asp ye 1 değeri post ediliyor. sorgula.php,asp de bu degeri php için post methodu ile alıp veritabanında sehirler tablosunda where ulke_id = "1" şeklinde sorguluyorsunuz. Ve dönen sonuçları <option value="sehir_id">sehir_adi</option> şeklinde basıyorsunuz. Zaten dönen veriler şu şekilde oluyor.

<option value="1">İstanbul</option>
<option value="2">Ankara</option>
<option value="3">İzmir</option>
şeklinde. Bu dönen optionlar sehir selectinin içerisine append yöntemi ile ekleniyor. Seçim gerçekleştikten sonra şehir selectini göstermek içinde önce şehir selectini hide() ile saklıyoruz. Ülke selectinde seçim işlemi yapıldığında show() yapıyoruz ve içine php,asp sayfasından dönen değerleri yüklüyoruz. Bu kadar basit yani.

Sanırım daha fazla yoğunlaşmanız lazım asıl noktayı kaçırıyorsunuz sürekli. Tam olarak hangi duruma göre hangi veriyi nereden nasıl çekeceğinizi bilmediğim için net cevap veremem bunu siz kendinize uyarlayacaksınız.