1.5 yıldır yurt dışında yaşıyorum.

İtalya, İspanya, Türkmenistan, İran ve son olarak Fransada yaşadım bu süre zarfında.

Memleketimi çok özledim basit olur. Kültürümüz, dilimiz, dinimiz, hatta komşularımız, yemeklerimiz, müziğimiz.. Aklınıza bir insanla alakalı ne getirebilirseniz getirin..

Yok kardeşim Türkiyeden başka hiç bir yerde yok. Para var??? Oda yok burda çalışdırdıkları kadar Türkiyede çalış zaten alırsın bu paraları

Allahtan sevdiğimiz işi, hobimizi kazanca dönüştürüyoruz da o anlamda bir sıkıntı yok.

Yurt dışı hayali kuran arkadaşlar.. Şayet anne baba eş dost sevgili yoksa hayatınızda.. Boşvermişseniz dünyayı.. Dakka durmayın nereye istiyorsanız çıkın gelin imkanlarınız varsa. Ama yok bu yyukardakiler sizde mevcutsa.. Gurbet.. .. .. .

Kapının önüde gurbet derler.. Ama yok arkadaş.. Ülkemin her karışı güzel. Ben diyarbakırda yaşadım, ankarada yaşadım, istanbulda yaşadım, antalyada yaşadım, urfada yaşadım, gaziantepde yaşadım, bilecik, muğla, doğu batı gitmediğim nadir ili bırakın ilçe kalmıştır.. Vallaha en ücra köşesindeki mustafa amcam, hatice ninem dünyanın hiç bi yerinde yok.

Efkarlı değilim.. Dönmek gibi bir müddet daha planım yok. Sadece gelmeden yada niyet etmişken biraz anlatayım dedim. Türkiyeden başkad Türkiye yok..

Türk Laz Çerkez Kürt Zaza o bu şu.. Sunni Alevi İnançlı hatta İnançsız.. Allah aşkına kimse kimseyi ötekileştirmesin. Vallahi burdan çok kırıcı gözüküyoruz. Soranlara anlatamıyorum. Sizin ülke yine karıştı diyenlere söyleyecek laf bulamıyorum. Biz kardeşiz beyler..

Elin amerikalısı geliyor turist oluyor.. Benim kendi yurdumdaki farklı kimlik sahibi insanlar yabancı oluyor. Bu ülke Laik ve aynı zamanda ne mutlu Müslüman çağdaş bir ülke. Bu konuştuklarım siyaset değil lütfen çekmeyin o tarafa. Biz dünyanın en güzel çiçeklerini barındıran bir bahçeyiz.. Arada ot da çıkar böcekte.. Yok olur giderler.. Bahçeyi temiz tutalım yeter..

Herkesi Seviyorum..