spermonster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu iş tutmaz.

Peki neden tutmaz diyorum?
Çünkü kendisini tek bir kategoriye sokmuşsunuz. Dizi-film. Şimdi 10 bölüm için diyorsunuz ki 500tl ücret talep edilecek. Önce bi pazar araştırması yapalım, bu meblayı verebilecek kaç site vardır. Şu an için söylüyorum 1 tane, o siteninde takip ettiğim kadarı ile 2-3 tane popüler dizi hariç gerisi hep divxplanet gibi yerlerden altyazıları alınıp ekleniyor çünkü ya aynı gün zaten divxplanet te çevriliyor veya 2. gün büyük ihtimal altyazısı çevrilmiş oluyor.

Tahminen projenin günlük hiti 1k ı bulmayacaktır çünkü sonuçta google dan bi hit beklentisi yok. Bu giderde senelik 50tl lik hostinglerden işinizi görecektir, yani demek istediğim illa bu işi ben denemek istiyorum diyorsanız sponsorluğa gereksinim yoktur.

Ben sizin yerinizde olsam ne yapardım?
Öncelikle kendimi tek kategoriye hapsetmez, genel düşünürdüm. Elimin altında 10-15 tane çevirmen ekibi olacaksa onlar benden sürekli iş bekleyeceklerdir. Çevirmen bunu dizi, film, kitap vs. diye ayırmaz ne iş olursa yapar. Yerinizde olsam genel olarak çeviri işi yapan firmaları kendime rakip olarak görür ve ne iş yaptıklarını nasıl yaptıklarını önce bi analiz eder, google dan hangi kelimelerden iş getirisi olur bunların peşine düşerdim.

Bunlar benim düşüncelerim, öncelikle bir işe girmeden önce çok iyi bir analiz yapmanız çok ama çok önemlidir. Zaman çok kıymetlidir, ona göre kullanın.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim
Fiyat Tablosunu örnek rakamlar ile verdim çevirmen kişi der ki bölüm başına 20 Tl istiyorum 200 Tl'den anlaşma yapalım.Bu doğrultuda müşteri bulma sayısı artabilir. Ama dediğiniz gibi dizi-film yanında kısa filmler -reklamlar - kitap çevirileri eklenebilir. Zaten site adı cevirmenbul.com yada cevirmenara.com olacak.
4-5 Gündür sürekli araştırma yapıyorum bu arada baya bilgi edindim o yüzden bu işin tutacağını düşünüyorum hatta sizin verdiğiniz örneğe gelelim. Divxplanet çevirilerini gönüllü çevirmenler yapıyor bildiğiniz üzere.Peki biz bu adamlara gönüllü yapmak yerine yaptıkları çevirilerden para kazanmalarını teklif etsek hayır mı derler ? Bence herkes yaptığının karşılığını ister.Divxplanett'i takip ediyorum,bir çevirmen bir diziyi beğeniyor diyor yapayım ben bunun çevirisi 3-5 bölüm neyse çeviri tamamlıyor.Sonra bir sıkkınlık geliyor,bir durgunluk. Ama bunu teşvik amaçla bir para karşılığında yapsa hem zevk hem kazanç sağlamış olur.
Dediğiniz gibi google'da aranma hacmi çok olmayacak çok fazlada günlük hit beklentim yok.Belli başlı firmalar bizi bulduktan sonra (dizi,film,reklam vb firmalar) Sürekli bizden çevirmen isteyeceklerdir.Bunun yanında her gün yeni diziler yeni filmler çıkıyor.En azından şunu söylemek gerekirse sonu olmayan bir pazar burası.Çünkü sanatın,sinemanın bitmesi lazım çevirinin bitmesi için. Yani her halükarda iş olacak.
Ekstra olarak: Çevirmen yine der ki 3 Bölüm üzerinden anlaşalım hem onlar beni denemiş olur iyi olursam devam ederiz gibisinden.Fiyat listesi sorun değil yani

Şimdi tekrar yorumunuzu alabilir miyim,belki değişmiştir fikriniz yada beni bilgilendirecek başka şeyler aklınıza gelmiş olabilir. Güzel bir beyin fırtınası yapalım