Bu durum geçen gün de benim başıma geldi. Bir işletmenin reklamlarını yönetiyorum. Bir reklam ajansı arayarak arama kelimelerinizde çalışma yaparak reklam sıranızı yükseltilecek demişler. Eğer bu güncellemeyi kabul etmezseniz reklamlarınız duracak diye bir ifade kullanmışlar. Tabii müşterim bu işlere bakan kişi var diyerek kabul etmemiş. Ve beni aradı. Böyle böyle diyorlar dedi, aslı var mı yok mu? Ben de arayan numarayı istedim ve o reklam ajansını aradım. Konu hakkında biraz sitem ettim. Ayrıca siz kim oluyorsunuz da reklam yayınını durduruyorsunuz dediğimde "biz öyle demedik" diye savundular. Sonra firma ismini verdiğimde tamam bir daha o işletme aranmayacak diyerek kapattılar.
Bu ajanslar reklam veren işletmeleri arayarak kendileri ile çalışmaları için kandırmaca vaatlerde bulunuyorlar. Telefonda google'dan aramış gibi konuşuyorlar. Ve adwords hakkında bilgisi olmayan müşteriler de tedirgin olabiliyorlar.
Çalıştığınız firmaları bu konuda bilgilendirirseniz aradıklarında onlara prim vermezler.