Bulutun mantığını kavrayamamış kişilerin sunduğu bulut hizmetler gerçek bulut hizmetlerinin ismine leke düşürüyor. Gerçek bulut altyapısında sistem tek noktada asla çalışmaz altyapı durumuna göre en az 3 farklı ülkede sistem aktif olarak çalışır, duruma göre bu sayı arttırılabilir, tercihen bu lokasyonların farklı kıtalarda olması önemlilik taşır, 3 farklı kıtadaki ülkede birden doğal afet yaşanma olasılığı düşüktür.
Bunun dışında servis sağlayıcı iss nin (yani bizim internete ulaştığımız ttnet, süperonline v.s) internet problemi yaşaması bulut altyapısını ilgilendiren veya firmanın size verdiği servis sürekliliği garantisinin içinde olmayan birşeydir, bulut altyapısı der ki ''sen verilerini bana yükledin ben sana internete ulaşabildiğin her yerden bunu sana kesintisiz olarak sunacağım''. Bulut altyapısı şunu demez ''biz sana bu hizmetin dışında dağın başında da olsan servis sağlayıcın göçse bile internet sağlayacağız seni offline bırakmayacağız''
Sonuç olarak sektördeki yanlış bulut algısı veya bulut isminin janjanlı olması nedeniyle 2 makina alıp vcenter ile birbirine bağlayan birçok kişi ''bulut vds'' diye ürününü pazarlıyor ama bulut çok daha maliyet isteyen, çok komplike bir yapıdır ve kesinlikle ucuz değildir.
Microsoft gibi büyük firmalar bu hizmeti iyi verdiklerini düşünüyorum. Fakat para kazanma canlıları 5 ay sektörde tutunarak milletin parasını sömürme konusunda artık uzmanlaşmış ne yazık ki.