arkadaşlar babam 65 yaşında kiracı 10 aylık kirasını ödememiş (ödiyeceğim vb sallamış) bir gece vaktide herşeyini toplayıp gitmiş. kiracının peşinden koşacak gücü yok Allahından bulsun diyen birisidir. daha öncede benzer durum olmuştu fakat bu sefer yakasını bırakmayacağım. avukat bir anlatıyorki zannedersin amerikayı yeniden keşfedicez. kanunlar tamamen kiracıyı korumaya yönelik bence adalet herkesin hakkını korumak için olmalı. ev sahibide kira parasıyla geneleve gitmiyor heralde ev geçindiriyor. 1. ve 2. ihtarnameyi çekmiş tahliye kararı yok ama zaten kaçmış gitmiş. önümüzdeki ayda sözleşmesi bitiyor. kiracıdan kalan meblağı bi şekilde almak istiyorum icabında alıp hayır kurumuna bağışlarım ama bu herife kalmasını istemiyorum. daha önce benzeri olayla karşılaşan varmı tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
öyle dünya yok hocam paranızı her türlü alırsınız bizimde başıma geldi geliyor
Siz noterden ihtar çektiniz mi ? Eger bunu yaptını iseniz bir avukata gidip icra işlemi başlatabilirsiniz.Süre ne kadar bilmiyorum ama her türlü parasınızı alırsınız hatta kontrada oturmadığı günlerin parasınıda alırsınız 10 ay oturdu diyelim kontarın bitmesine 2 ay var o 2 ay ücretinide alabilirsiniz.Çünkü kira sözleşmesinde o madde yer alır.