Şimdi ben Birini izah edeyim..
Adamın Biri Kuranı Bakıp Türkçesinden Okumuş ve Hocaya Koşmuş.. Neticesinde İnsanız ve Hata yapar Günah işleriz keşke yapmasak ve günah işlemesek. demişki hocam ben daha önce nikahsız beraberlik yaşadık ve ZİNA yaptım. adı aşk'mış sevgiymiş. vs edebiyatını bırakıp gerçeği söylemiş. ve demişki hocam NUR SÜRESİ AYET 3
" Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allaha ortak koşan bir kadınla evlenir. " Ayette böyle yazıyor ne yapacam şimdi ben? zina eden kadınmı bulacam? allaha ortak koşan biri ilemi evlenecem? ben tevbe ettim temiz bir kızla evlenememmi demiş? işte burada hoca evet böyle bir hüküm vardı lakin bu hüküm Allah tarafından başka bir ayetle " Size helal olan kadınlardan nikahlayın " nisa süresi üçüncü ayet ile kaldırılmıştır..
Ayetlerde böyle durumlar vardır. bu ülke kanunlarındada mevcuttur. bir kanun başka bir kanun ile değiştirilebilir veya kaldırılabilir..
işte bu nedenle sadece KURANA anlamına bakarak bu kuranda sıkıntı var derseniz işiniz zor.. Tefsir ve Hükümleride bilmeniz gerekir. işte şimdi bazı Mealciler kuranın anlamlarına bakıyor halbuki
o Ayet ne zaman inmiş?
o ayetten çıkarılan ahkam ve hükümler nelerdir?
o ayet nasıl tefsir edilmiş.? o ayatteki usul ve kaideleri nelerdir bilmeden..
6666 ayetten ortadan cımbızlayıp bir ayet getiriyor HAH işte kuranda birbirine zıt şeyler var diye yazıyor. bu çok komik ve gülünç....
Merhabalar. Yanıtınız için teşekkürler fakat düşmanca bir tavır takınmanızı hoş bulmadım, belirtmek isterim.
İşin yanlışı zaten burada başlamakta. İnsanlar anlamıyor, bende anlamıyorum bazı şeyleri. Müslümanların büyük çoğunluğu kitap bile okumuyor. Bırakın Türkiye'de Türkçe Kuran okumayı, normalini bile okuyan az. Herkes alim yada hoca olmak zorunda değil. Veya ayetin ne zaman indiğini bilmek zorunda değil. Kıyamete kadar hükmü sürecek bir dinin, 5000 yıl sonra nasıl anlaşılacağını düşünmek lazım ki bu 5000 yılda hadisler belki Kuran vs. bir çok şey tahrip olacak. Mesala şuan adnan oktar, sitesinde kendi kafasına göre hadisler uyduryor, kendisine işaret ettiğini falan belirtiyor. İleride kim bilir neler olacak.
Bence olaya birde şu açıdan bakın. İnsanlar neden dini kendi başına anlayamıyorlar ? Neden böyle indirilmemiş, ben bunu sorguluyorum. Bir tarikata,hocaya bağlanmakmı gerekli düzgün bir Müslüman olabilmek için.
Bana bu yanlış geliyor. Japonya'da yaşayan adam nasıl öğrenecek. Hepimiz Arap değiliz. Kuran tüm insanlığa ve cinlere gönderilmiş, ama Arap'lar dışında kimse anlayamıyor. Ben bunu SORGULUYOR VE YANLIŞ buluyorum sadece.
Hz.Ömer bunları zamanında düşünmeliydi. Kuran'ın arapça dağıtımı yerine, her millete kendi dilinde yayılmalıydı. Daha sonra insanlar saçma saçma tarikatların,hocaların elinde kullanılıyorlar.