Sorun 1: Hizmet adı "Alan Adı Yok."
İlk gün "domain yazmadan satın alma" seçeneği ile Hosting hizmeti satın aldım. Dolayısıyla panelimde "Alan Adı Yok." isminde bir hizmet oluşmuştu. Domain ekleme kısıtlaması olduğu için bir tane alan adı ekleyebilmiştim. Diğeri de "Alan Adı Yok." şeklindeydi ve bana bir faydası yoktu. Bu sorunu bir şekilde çözmüştük...
Sorun 2: Hosting paneli ve FTP client ile yazma izni verememe sorunsalı.
Hosting panelinden ve FTP yazılımından dosya, klasör ve alt klasörlere yazma izni veremiyordum. Bu sorun için de destek talebi oluşturmak zorunda kaldım.
Sorun 3: PhpMyAdmin'e bağlanamama sorunu.
Dakika 1, gol 1 gibi bir durum oldu bu da. Hadi çözdük sorunları başlayalım ufaktan dedik ve .sql işlerine başlarken PhpMyAdmin'e bağlanamadık. Destek talebi açtım, bir süre sonra girebildim. Çözüldü yani.
Sorun 4: Domain Alias problemi hk.
2 ayrı domaini Sorun 1'deki problem yüzünden ekleyemiyordum. Çünkü 2 adet kotam vardı ve diğer domanin ismi "Alan Adı Yok" idi. Bu sorunun çözülmesi 1 gün sürdü.
Sorun 5: 60 saniye sorunsalı.
Sitede "Bu ne kardeşim?" dedirten bir yavaşlama söz konusuydu. Çok büyük sorgu içermeyen sayfalar bile 60 saniye bekliyor ve zaman aşımından 500 hatası veriyordu. Bu hatayı sık sık yaşıyordum. Sitemde bir sorun olmadığımdan emindim. Adeta binlerce robot tarafından saldırıya uğrayan bir uzay istilası mevcuttu. Sayfalar kasırganın sert yüzeylerine gelip 15-20 saniye sonra şakırdayarak açılıyordu. Kimi açılmıyordu. Yalnızdım, çaresizdim. Beni anlamıyorlardı. Bu sorun hep devam etti, hiç bitmedi.
Sorun 6: FTP sunucusuna bağlamamak ve bağlanılsa bile dosya atamamak.
FTP sunucusuna bağlamıyordum, bu sorun bir süre tekrarlamıştı. FTP sunucusuna daha sonra bağlandım ancak bu sefer de dosya atamıyordum. Attığım .php dosyası sunucuda 0 Kb. olarak görünüyordu. Sunucunun yeniden başlatılması bu sorunu yenmişti.
Sorun 7: Hosting panelinden oluşturulan yedeğin indirilememe problemi.
Ne olur ne olmaz dedim, bir yedek alayım ve ortada kalmayalım. Hosting paneline giriş yaptım. Yedekleme sekmesine gelip yedeklemeyi başlattım. Yedek oluşturulmuştu ve ben de belirtilen indirme linkine tıkladım. Sunucuda hiç olmayan bir sayfa olduğu belirtilen sayfaya gelmiştim. Dolayısıyla yedeği de indirememiştim. Gözlerimi süzüp ekrana barak buna sebebiyet veren neydi diye sordum kendime. Talep oluşturdum ve sorun sabah saatlerinde düzeltilmişti.
Sorun 8: Sayfaların açılmama sorunları.
O öğlen XML import içeren sayfalar açılmıyordu. Oysa f_open fonksiyonları aktifti. Bana fonksiyonların çalıştığını söylediler. Bense sorunun başka bir şey olduğunu biliyordum, hissediyordum. Sonra şu meşhur 60 saniye savunması yapıldı. Yine alakasızdı ve iyice gerilmiştim. Tırnaklarımın avuçlarımı kazıdığını hissediyordum adeta. Yani sorun sunucuda değildi onlara göre, kullanıcıdaydı; kullanıcının sistemindeydi.
Sonra bir adam geldi ve sorunun servis sağlayıcılarıyla alakalı olduğunu belirtti ve en kısa zamanda düzeleceğini beyan etti. Yüzümdeki o kauçuk ifade yerini olumlu mimiklere bırakmıştı. Evet sorun bende değildi, bunu bilinçaltıma kadar ifade edebilmiştim. Sorun bir süre sonra düzeltilmişti.
Sorun 9: 500 sorunlarının artışı.
Öğle yemeğini yeyip sigaramı yakmıştım. Bizim siteye bir bakayım dedim, ana sayfaya girebilmiştim ancak yönetici paneline giriş yapamıyordum. 60 saniye sonunda 500 hatası alıyordum. Sırat köprüsünde onarlı grupla geçermişcesine adeta bir küçük ben siteye giriş yapamıyordum.
Destek talebi oluşturduğumda ise; 60 sani...
Sorun 10: Sitenin kapalı olduğu bilgisi.
Sitemle ilişkilendirdiğim bir kontrol botu birçok mail atmış. Site şu zaman kapalıydı, bu zaman erişilemiyordu şeklinde 3-5 günlük periyotlarla gelen mailler beni çaresizliğe sürüklemişti. Aldırmadım, aldırma gönül dedim. Hevesim kursağımda kalmıştı, bu işi bırakmayı düşünmüştüm.
Şimdi roman işine girmeye karar verdim. Sizce gerçek olayları barındıran romanlar yazabilir miyim?