Bu nasıl bir yazı tavrıdır yahu? Kaç yaşında adamlarız, bariz ikili tartışma yaratacak konudur bu.
Hasta olursan tc kimliğinden sigortalısın diyecekler. Yasa çıkmış, siz hala emekli olursunuz da
atıp tutmayın vs.
Önce adabında tartışmayı öğrenin sonra benim yazılarımı alıntı yapın.
Şimdi, eğer af gelmezse bu borçları ödetemez diyorsunuz kısaca öyle değil mi?
https://www.r10.net/off-topic/848950-...c-kisiyiz.html
Ayrıca, ben keyfimden ödemiyorum. ZORUNLU SİGORTA adı üstünde.
Ben ödemiyorum diye kafa tutan arkadaşlar, af çıkarsa da başvurmayacaksa bol bol konuşabilirler.
Askerlik uzayınca banane ben eski gün sayısından yaparım deme şansımız mı var? Yok.
Hizmet almıyorsam ödeme yapmam deme şansımız da yok. Evet inanmak istediğimiz bu ama malesef bir şekilde imza atacaksınız. Hastaneye düşerseniz birgün, tc nizden sigortalı olduğunuz görülecek.
Ki, varsayım üzerine değil bu işler. Ödemek zorundayız, ben ödemiyorum arkadaş diyenler lütfen 2012'de açtığım konu gibi af'tanda yararlanmasın.
Bakalım en sonunda ne olacak. Ölmezsek hepimiz buradayız. Gün gelir,
ben demiştim deriz birimiz.
Arkadaşlar ayrıca ALİ TEZEL kim herkes biliyordur değil mi? 1 Ocak itibariyle GSS prim borçlusu her ay bankaya gidip çıkan borcu ödemek zorunda. Prim ödemeyeceğim diyene SGK haciz gönderecek. GSSli prim borcunu ödenmezse hem her ay borç birikecek, borcuna gecikme zammı ilave edilecek, hem de borcu olduğu için sağlık yardımı da alamayacak.
Ocak 2012 günü zorunlu oldu ve çift S kuralı gereğince herkes GSS primi ödemek zorunda olacak buna da harika uygulama başlıyor diye haber yapıyorlar
Bugüne kadar var olan ben GSSli olmak istemiyorum prim de ödemeyeceğim deme hakkınız artık yok.
Haberlerde görüyorum sinirimden ne yapacağımı bilemiyorum. Zaten isteyenin girebileceği GSS, 1 Ocak 2012 günü zorunlu oldu ve çift S kuralı gereğince herkes GSS primi ödemek zorunda olacak buna da harika uygulama başlıyor diye haber yapıyorlar
Bugüne kadar var olan ben GSSli olmak istemiyorum prim de ödemeyeceğim deme hakkınız artık yok.
Zorunlu GSS, istese de istemese de herkesten zorla prim almaya dayanıyor ve bu sebeple de biraz itici. Ayrıca halen var olan 9 milyondan fazla yeşil kartlı sayısı da 1 yıl içinde 4-5 milyona indirilecek, bu sebeple de esasen, bulgur, kömür, makarna yardımı da yapılan nüfus olan yeşil kartlıların sayısının azaltılması ve GSS primi ödeyen hale getirilmesi sonrasında hükümetin erzak dağıttığı nüfus azalacak.
GELİR TESTİNE KİMLER GİDECEK?
31 Ocak 2012 gününe kadar 18 yaşından büyük olup da sağlık yardımı alamayan çocuklarımız, işsizler, yabancılar, köylüler, ayda 30 günden az SSKlı olarak SGKya bildirilenler, Kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırmak zorundalar.
Bir ailede birden fazla gelir testine gidecek çocuğumuz varsa hepsi gitmek ve hepsi GSS primi ödemek zorunda.
TESTE GİTMEYEN ZENGİN SAYILACAK!
31 Ocak 2012 gününe kadar gelir testine gitmeyenlerin aylık kişi başına geliri ise 1773 liradan çok olduğu kabul edilecek ve kendilerine her ay 212,76 lira borç çıkartılacak.
GELİR TESTİ HARCAMALARA GÖRE
13 ayrı Kurum 28 farklı teknik-yöntem kullanarak gelirimize değil, harcamalarımıza göre gelir testi yapacaklar. Çıkacak gelir testine göre;
-Asgarî ücretin üçte birinden (295,50 TLden) daha az geliri bulunan kişiler yeşik kartlı gibi 61/cli olacaklar. Primlerini devlet ödeyecek ve sadece devlet hastanelerine gidebilecekler.
-Kişi başına aylık geliri 295,50 TL ila 886,50 TL arasında geliri bulunan ailelerin GSS kapsamı dışında bulunan bireyleri ayda 35,50 TL,
-Birey başına aylık geliri 886,50 TL ila 1773 TL arasında geliri bulunan ailelerin GSS kapsamı dışında bulunan bireyleri ise ayda 106,38 TL,
-Birey başına aylık geliri 1773 TLnin de üzerinde olan ailelerin GSS kapsamı dışında bulunan bireyleri ise ayda 212,76 TL,
prim ödeyerek Genel Sağlık Sigortasından faydalanabilecekler. -
Ali TEZEL Kimseyle didişmek vs. değil amacım, bu konuyu ilk açan benim. Forum silindi vs. ama tekrar açmıştım sanırım.
Ancak keyfimize göre değil bazı şeyler, ben konuşuyorsam birşeyler biliyorumdur ve öyle konuşuyorumdur.
Ali Tezel ismini ben çok iyi bilirim. Bu adam kitaptaki imla hatasını bile bilir. Bu yüzden fazla sallamayın da, araştırın derim.
Yarın kimse üzülmesin. Yoksa işimiz gücümüz var, ikili tartışmaya girecek yaşı çoktan geçtik.