10 yıldır yazılımla uğraşırım 6 yıldır da profesyonel olarak iş yapıyorum bir sürü irili ufaklı iş yaptım yüzlerce alanında uzman adam gördüm 3 dk ya bu işi yapacak adam göremedim. arkadaş laf gelişi dedi diyeceğim ama kendisi de inat ediyor.. kusura bakma ama 3 dk ya visual studio yu bile açamazsın..

daha önce bu tarz bi iş yaptım ama çok yayıldığı için AV lerin filtrelemelerine geçti, sonra arkadaş yakalanıyor falan dedi bu sefer de fud falan aradık ama sıkıntılı iş. Birisi exeyi AV firmalarına ya da sitelerine raporladı mı artık virüs olarak tanınır kolaylıkla (virustotal bunun en büyük ispiyoncusudur)

velhasıl kelam bu tarz işleri uzun zamandır yapmıyorum. harcanılan zamana yazık bir de artık insanların bilgisayarına zarar verecek şeyler değil de üretime odaklı işler geliştirmeye başladım ve topluma da yarar sağlıyorum bu şekilde..

konuyu açan arkadaşa da lafım şu ki; şu konuda bak bakalım hangi kategoriye girmişsin

https://www.r10.net/programlama/10477...i-tipleri.html

basit iş dediğin şey ise otur yap 2 dakikada. ne kadar da küçümsenmiş bu meslek arkadaşım yaa.. ben 10 yıldır bilgisayar yazılımı için, 13 yıldır da elektronik için geceli gündüzlü çalışıyorum, yüzbinlerce satır kod yazdım, bu seviyeye geldiğim halde 2 satır kod yazmasını bilmeyen adamın basit dediği işe ben basit diyemiyorum..

dünya ne garip de mi...