Merhabalar, bu konuyu trustlayer adlı firmadan hizmet alanlarlar veya almayı düşünenlere fikir vermek amacıyla açıyorum. Zararımı zaten hukuki yollar ile temin edeceğim.

6-7 aydır trustlayer adlı firmanın Gold-2 kodlu VPS hizmetini kullanıyorum. Aldığım günden itibaren hizmetimde ufak problemler olsa da hoşgörüp firma ile çalışmaya devam ettim. Ta ki 15 eylül tarihine kadar. Bu tarihte bir mail attılar birtakım problemlerden bahsediyorlardı.

Özetle HDD'miz yandı, verileriniz kayboldu. Sizin adınıza üzgünüz, sizi sevindirmek için 7 gün VPS hizmeti verelim mutlu olun. (ana mesajı bunlar olan bir mail)

Gönderdikleri e-postaya karşı ticket açarak kendilerinden artık VPS hizmetini istemediğimi , yeterki verilerimi kurtarmalarını istedim. Zira bu forumda bir çok ticaretim oldu. 2009 yılından beridir Wordpress için özgün temalar yapıp satıyorum. Birçok proje geliştiriyorum. VPS de onlarca sitem vardı. Müşterilerime ait bir çok site de bu VPS de barındırılmaktaydı. boyut olarak 30 GB veri olan bu VPS'nin yedeklerini 3-4 Aylık periyotlar ile ancak alabiliyorum. ( verilerin fazlalığından).

3-4 aydır geliştirdiğim birçok tema, henüz piyasaya sürmeye hazırlandığım 2 tema, müşterilerimin komple siteleri, 5 yıldır sürdürdüğüm ve ciddi gelirleri olan 2 sitem yok oldu. Ve Trustlayer'in cevabı, "siz yedek almak zorundasınız, verin yedeklerinizi beraber yükleyelim".

Sinirlenmemek elde değil. Beceriksizlikleri yetmiyor bir de yardım teklif ediyor, hizmetime ücretsiz 7 gün ekliyorlar. Hangi Yedek yüklemesine yardımcı olacaklar acaba? Firma yedek almış mı?

Durduk yere sitelerim 1-2 gün kapalı kalıyor, 5 yıllık birikimimim yok oluyor, tüm sitelerim ve çalışmalarım siliniyor ve firma zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmaya çalışıyor. Bu hadise meydana gelir gelmez kullanıcı sözleşmesini güncelliyorlar ki mahkemede sıkıntı çıkmasın. Tabi ben tüm belgelelendirmeleri onlardan önce yaptım. (Neyse bu önemli değil)

Yaptıkları hatadan sonra tüm zararı müşteriye mal etmeye çalışıyorlar, herhangi bir uzlaşma ve zarar tazmini yoluna kesinlikle gitmiyorlar. Müşteri hizmetlerinde saatlerce bekletiyorlar açan olmuyor, bu şekilde müşterilerini oyalıyorlar. Ticketlara 1-2 saat içinde cevap veriyorlar ama baştan sağma cevaplar oluyor. Sık sık sistemlerinde hata oluyor. (örneğin sistemleri size otomatik fatura oluşturmuyor ama buna rağmen hesabınız ödeme günü size haber bile verilmeden kapatılabiliyor) Hiçbir şekilde sizin mağdur olmanız umurlarında olmuyor.
Aldıkları paranın hesabında olan sizi kesinlikle düşünmeyen bu firma hakkında düşüncemi ve mağduriyetimi belirtmek istedim.

Hata ve noksan varsa belgeler ile destekleyebilirim.

Ayrıca şu an itibari ile firma yeni sisteme geçerek eski üyelikleri iptal etti. Hesapları da tabi. Geçmiş destek bildirimleri ve şikayetler de güme gitti tabiki. Kendilerine temiz bir sayfa açtılar sanırım.

Firma hakkında başka bir şikayet konusu: https://www.r10.net/hosting-sikayetle...ayetciyim.html (mağdur arkadaş sinirinin esiri olduğu için konu farklı noktalara çekilmiş, haklı ike haksız gibi gösterilmiş)

Forum yönetimine: Adı geçen firmanın zarara uğrattığı müşterilerinin zararlarını karşılayıp müşterilerinden helallik alana kadar forumdaki ticaretinin durdurulması daha adilce bir iş olacaktır.