IP adreslerini firma sana vermişse ve sen değiştirebiliyorsan sorun olmaz. Mail sunucusunun ip adresini değiştirirsin iş biter.

Ama sen bütün ipleri blackliste sokmuşsan işte o zaman firma sana ip vermek istemez... Ek ip satın al diyebilir.

DC nin birinde aynı C Class içinde bulunduğumuz ve farklı bir kişi ip adreslerini banlatmış spamhaus a. Bir kaç ip banlanınca spamhaus bütün C class ı direkt banlamış...

Bizim sunucu firma sunucusu ve kendi şirketin mailleri çıkıyor. Kontrol ettiğimde bizde sorun yoktu açıktan falan... Firmaya bildirdiğimde ayrı bir temiz ip verdi ve bu durumdan haberdar olduklarını bildirdiler.

Diyeceğim o ki aynı class üzerinden birden fazla ip adresi banlanmaya başlarsa spamhaus gibi veritabanları c class ı banlayıp geçiyor. Bu firmaya ağır bir yük getiriyor.

Bu sorundan kurtulmak için basit bir çözüm var. Saniye de mail çıkışını azalt. Hotmaile bir saniyede 10 yerine 1 tane gönder. Html metin olarak gönderiyorsan link çıkışı, resim ve kelimelerin senin sitenle ilgili olmalı. Gönderici maili ile domain aynı olmalı.

Aklında olsun...

Edit: Firmanın birine mail desteği veriyorum. Genelde çok nadir junk klasörüne düşüyor. 2 kere ip banlattım. Sebebi basit. Mail formatı ve gönderme hızın... Bu arada gerçekten spam yapma. Milyonlarca mail gönderme.

Ben firma için ayda 3 bin üzerinde mail gönderiyorum bir kere. Bir günde sakin sakin gönderiyor sorun yaşamıyorum...(Bülten ve haber maili genelde)