Bununla ilgili ufak bir bilgi geçeyimde herkes biraz daha düşünsün. Olay söyle gelişti bir sitem 2 defa çeviriye düştü.

Genelde çeviriye düşme işlerinde hemen düşünülen yabancı sitelerden alınan backlintir. Backlinkleri inceledim birşey yoktu. 1 kere çıkardım. Tekrar düştü çeviriye , bu sefer daha detaylı inceledim kayıtları ve gördümki siteye başka ülkelerden giriş var ve sanırım google bunu görüyor ve bu yüzden translate veriyor. O sırada bir gerileme oldu yaklasık 5-6 sıra ilk sayfadan 2.sayfa ama bu gerileme ondanmıdır yoksa olagan bir zıplama olayımıdır yoksa bir güncellemeye mi denk geldi bilinmez . Sonra tekrar yokettim translate'yi ve bir kaç gün sonra site yerindeydi. Tekrar ediyorum sıra olaylarında hakkında söyle etki eder böyle etki eder demiyorum. Olanı söyledim bunlar hepi topu 20 günde cereyan eden olaylar. Ben burada etki eden bir baska faktörün hitlerin hangi ülkeden geldiğinin de etkili olmasıdır demek istedim. Bu arada soracak olanlar olabilir domain neredeyse alındıgı günden beri wm tools'dan türkiye ayarlıdır.