bulut57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zaten normalde de rahat kurulum oluyor. Kurulum esnasında herhangi bir sıkıntı olmuyor. Herşey normal kuruluyor. 1-2 saatte driverleri falan tanıyorum. Driverler tanıtıldıktan sonra bikaç normal çalışıyor. sonra kasmaya başlıyor. Diğer akşam bikaç saat daha pc başında takılıyor. Kasarak, donarak çalışıyor. Sonrak çöküyor. Her defasında farklı bir sorun çıkartıyor.

Şuan 2. el 80 gblik başka bir hdd aldım. bad sectör taraması yaptım. Bunda bad sectör yok. Ama bazen bu hdd den de tıııır tııırılll tırılll diye sesler geliyor. Sonra normal devam ediyor. Ama tırıldı yaparken kasma falan olmuyor. Normal çalışıyor.
HDD sorunları o kadar kolay halledilebilecek bir sorun değil aslında. Benim kullandığım yöntem yukarıda yazdığım gibi. En fazla 2 ay dayanıyor cihaz, zaten kullanım bilgisayarı değil. İkinci el hdd'den gelen sesler o kadar önemli değil. Western Digital ise aşırı derecede normal, farklı bir marka ise iğne zaman zaman yazarken o sesi veriyor. Özellikle 1 yıldan fazla kullanılmış hddlerde.