ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sql server yüklü olmadan nasıl veritabanınıyla iletişime geçeceksiniz ki? access için bile en azından ms access in driverları yüklü olması gerek..
alternatif olarak nosql yapılarına bakabilirsiniz (mongodb, couchdb gibi) bunlar verileri xml/json formatında tutuyor-gönderiyor bu sayede normal veritabanı sağlayacılarına oranla çok hızlıdır. Bir çok büyük firma da bunları kullanıyor bazı bölümlerinde (facebook,twitter...) tabii transaction desteklemiyorlar..

ms sql server a geri dönersem, onu kurmak zorundasın, setup hazırlarken requipments kısmında eklersen setup esnasında kurdurabilirsin bir de db nin script dosyasını çıkartırsın ve kurulum bittikten sonra bir batch file aracılığı ile çalıştırabilirsin ya da kendi programının içinde bir kontrol yaparak sql kodlarını çağırarak db ve tabloları oluşturabilirsin. ya da mdf dosyasını exenle birlikte verip, sql connection stringini ona göre belirlemen gerek ..
benim sql tablolarını oluşturmada sıkıntım yok sorunum sql i kullanıcıya yükletmem zor oldugu için msdn tarzı sorun çıkartmıcak sql denetim paneli olmayan bir yapı varmı onu ögrenmek istiyorum