Ömer Ekinci'nin saklışehir ile ilgili yazısını ben de okudum, sağolsun tecrübelerini aktarmış ve özeleştiri yapmış. Yol gösterici bir yazıydı. Girişimcilik ile ilgili yazdıklarında da haklısın, malesef bakkal dükkanı açmak girişimcilik sayılabiliyor. Yakın tarihte ben de bir e-ticaret projesine kalkıştım, ancak;
- Yükselen değer e-ticaret, her türlü iş görürüz diyerek balıklama atlamak istemedim.
- Önümde 2-3 sene sonra askerlik vardı, ileriyi düşünerek askerlikten sonrasına bırakmam gerektiğini fark ettim.
- Bu işi daha önce yapıp bırakmış kişilerin tecrübelerinden yararlandım, olası sorunları gördüm. Ek iş olarak e-ticaret yapamayacağımı fark ettim.
- Kargo, geri iade, müşteri şikayetleri gibi sıkıntıları tek başıma aşamayacağımı yine bu abilerimden öğrendim.
Diyeceğim o ki, girişimcilik iyidir ama elinizdeki olan parayı da harcayıp "elde var sıfır" konumuna da gelinebiliyor. Senin de dediğin gibi çevre ve pazar araştırması kesinlikle şart. Ve en önemlisi, büyüklerle bu konuyu istişare edip onların da fikir ve görüşlerinden yararlanmak mutlaka ama mutlaka gerekli.
Özet; gaza gelmeyin, acele etmeyin.