Önce Hosting hizmetleri verdiğini iddia eden bu Onofis bir firma mı?
Bu tartışılır...
Konumuza gelelim.
Onofis deyince, önce bir düşünün sonra internette bir araştırma yapın. İnsanların şikayetlerini ve onofis denen firmanın o şikayetlere ukala bir tarzda verdiği cevapları okuyun. Bir çok şeyi anlarsınız.
Onofisle çalışamaya başladığımız sırada, Tebilişim'den bir haber sistemi aldık. Site sürekli veritabanı hatası veriyordu. Bunun üzerine Tebilişim'e defalarca destek bildirimi oluşturduk. Adamlar sağ olsun sabırla her defasında ilgilindiler ama sorun çözülmedi. En son dediler ki sizin hizmet aldığınız internet sağlaycısı çok çok yetersiz. Veritabanı hatası bizimle ilgili değil, internet sağlayıcınızla..
Bir zaman sonra bir baktık ki sitemiz kapandı. Ama ne bir haber veren var ne arayan. Kendimiz farkettik. Onofis'e neden site kapalı dedik. Fazla işlemci/ram kullanımı dediler. Bunun üzerine siteyi taşıdık. Sonra bir başka sitemiz daha kapandı. Peki bu niye kapandı? diye sorduk. "Onu da işlemci/ram kullanımından kapattık" dediler. Henüz yeni kurduğumuz, ziyaretçisi olmayan bir site. Temayı satan forumdan bir arkadaş. Yüzlerce sattım kimse şikayet etmiyor dedi.
Mümkün değil dedik ve delil istedik, bunu gösterin dedik. "Delil yok" dediler.
Biz de "peki, anladığımız kadarıyla hizmetiniz bu şekilde, sisteminiz yetersiz geliyor" deyip, 1 yıllık ödediğimiz rezellerde kalan sürenin ödemesini istedik.
Önce ödeme falan yapmayız, gidebilirsiniz dediler. Biz destek bildirimlerinde ısrar edince, ödemenizi yapacağız dediler. Fakat bu arada baktık ki, sitelerin tamamı kapatılmış.
Sitelerimizin hiç birine şu an ulaşamıyoruz. Müşterilerimiz de mağdur durumda. Üyeliğimizi silmişler. Telefonlara adamın biri bakıyor, benim birşeyden haberim yok diyor. "Telesekreter teknik destek için 3'e basın diyor, 3'e bastık, demek ki yetkiniz var" dedik. Adam "benim haberim yok" diyor başka birşey demiyor.
Bu arada benimle beraber reseller alan başka bir arkadaşın da hesabını kapattılar. Arkadaş "benim hesabımı neden kapattınız" diye sormuş. Biz o hesabı diğer arkadaşınız üzerine açmışız. Ondan dolayı kapanmış.
Arkadaş diyor ki; İyi de ne alaka? Benim hesabı niye silmişler? Bu ayrı bir vukuat..
Yani anlayacağınız, dosyalarımızı vermiyorlar.
Hatayı kendimizde arıyoruz, ki bu adamları internette araştırmadan işe başladık.
Firma demeye bin şahit gerek. Ukala tavırlar, ters cevaplar.. Müşteriye hizmet yerine ağzının payını vereyim anlayışı..
Dikkat edin, bütün şikayetlerin altına yorum yapmışlar. Bu yorumları yapıp kendilerini temize çıkartmanın savaşını vereceklerine, hizmet verselerdi bu kadar kirlenmeyeceklerdi. Ama yazık, şu düştükleri durumalra bak..
Onofise aynen şöyle söyledik: Müşterilere verdiğiniz ukala cevaplar ve işi yokuşa sürmelerin size asla ve kat'a faydası yok. Zararı çok. Bu kadar sıkıntıyı çekmek yerine müşterilerin sorunları ile uğraşmanız sizi yükseltecek. Şimdi siz engellediğiniz dosyaları vermiyorsunuz da elinize ne geçiyor?
Sadece: EGO TATMİNİ! Başka bir şey değil. Ama zararı çok olacak. Her platformda bu çamura yatma politikalarınızı anlatacağız.
Ve Tabii ki dosyalarımızı almak için her türlü yasal hakkımızı kullanacağız.
Aynı konuda muzdarip olan R10 üyesi yada R10 dışından bir çok kimse bu konuyu okuyacaktır. Mağdur arkadaşlara da tavsiyemiz,
Yasal imkanların hepsini kullanın.
Tüketici Mahkemelerine başvurun.
Savcıya başvurun (Bizim avukatımız var fakat olmayanlar için söylüyorum Avukat şart değil, kendiniz de yapabilirsiniz. Bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara sürecin nasıl işlediği ile ilgili bilgi verebilirim).
Avukatı olanlar dava da açtırabilir.
Biz onofis mağduru 3 arkadaş olarak bunu yapacağız.Dosyalarımız bize teslim edilmediğinden dolayı bilişim sucu işlemektedirler ve savcıya başvurduk.
Böyle saçma sapan firmalarla uğraşmak yerine
Netinternet, Güzelhost, Turhost gibi kurumsal ve fiyat olarak da uygun firmaları tercih edin.