Aforizma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son donem osmanli devleti mason yuvasıydı devlet teşkilatındaki herkez ajandı.

Ve o mu kaderimi değiştirdi yani ? Benim kaderimi senin kaderini daha Allah kainatı yaratmadan önce belirlemişken Atatürk bunu nasıl değiştirebilir.Atatürk bu kaderde bir oyuncudur.Olmasaydısı yok bu işin utopya yaratma kafanca..Olmasaydıyı konusmanın hele bir manası yok.

Çok degerli lock bey.
Okuduğun kitapta herkes kaderini kendi yazar diye bir söz var hatırlatırım . eğer yüce allah önceden bu kaderi biliyorsa sana bir kaç soru sordum mu bu soruların cevabını bulamayıp , kendinden şüphe edersin önce kendine gel sonra o avatar resmindeki ********* adamla alakalı bir fotoğraf buldum şunuda açıklarsan çok sevinirim.

Edit : bu arada arkadaş atatürkün okuduğu kitaplara galiba laf atmış ?
Toplumumuz okumadığı için cahil , köle gibi yetiştiriliyor . Bu yüzden taklitçi ve başkalarının isteğine göre yaşıyor [ve oy kullanıyor (ampüle ver gitsin) ] . Çevresindeki , önceden olmuş veya tarihini bilmeyen bir kişi her konuştuğu söz benim için boştur Kısacası ben buna şöyle diyorum Cahil insanın lafı benim ve bilgili kültürlü bir ortamda Ses gürültüsünden başka bir işe yaramaz . Ve şunada deyineyim bir insanın okuması öğrenmesine başka kültürleri merak etmesi , başka şeyleride öğrenmesi bir şeyde sabit kalmamasının bir insana zarar vereceğini düşünen bir zihniyet varsa . Helal olsun Hadi iyi akşamlar