Aslında bu sektörde iyi bir kazanç olabilir benim zannımca ama teker teker devirlerin oldugu bu sektörde bu sorunların olmasının sebebi kullanıcılardır.

Şimdi diyeceksiniz neden bilet hep kullanıcıya kesiliyor.

maddeler aşagıdaki gibidir.

- kullanıcı hizmet alacagı firmalara bakıyor cebinde 10 tl var bu paraya nerden hizmet alabilirim bakıyor herkes tarafından kullanana sorun çok hatta müşteri memnuniyeti fazla kendi aklında şunu diyor , ya ben burdan alırsam hem pahalı olur birde kdv eklendigi zaman bana astarı yüzünen pahalıya gelir böyle olunca başka yerden alıyor. vede sorunlar o zaman başlıyor.

- Kullanıcıya bilgi vermek lazım hani bir aralar kredi kartı kullanma klavuzu vardı bence kullanıcıya onun gözünden bir klavuz hazırlamak lazım herkes tarafından kullanılan bir firmadan hizmet aldıgımda tamam param fazla gider ama bu firmanın eksilerini artılarını yazmak lazım . Diğer firmadan aldıgın zaman eksileri artıları yazmak lazım.

- böyle bir klavuz yapıldıgı zaman bence kullanıcı bilinçlenirmi bilinçlenmez mi orası meçhul ama çıkarmakta yarar vardır.

- kullanıcı o anki ihtiyacı için elindeki paraya göre hizmet alıyor .nasıl ki bazı konular için kullanıcıya egitim vermek gerekli bu hizmet alımlarında da kullanıcıya egitim vermek gerekli diye düşünüyorum.

- burda firmayada iş düşüyor kullanıcı kendi durumunu anlattıgı zaman firmada anlayışla karşılarsa piyasada az da olsa bir sirkulasyonun olacagına eminim

- büyük firmaların yada orta ölçekteki firmaların hepside hep kurumsallarla çalışır diye bir kural yok firmaların müşteri portföyünü yüzdeye vursak %40 kurumsal %60 bireysel olur .

firmalar zaten bu konuda bilinçli ama ama burda kullanıcıda bilinçli olursa sektörde iyileşmeler olacagına eminim

saygılarla