Belki kızacaksınız ama bu kategoride bu yazının pinlenme (sabit) değeri taşıdığını düşünmüyorum.

Bir çırpıda okuduğumda aslında hiç bir şey öğretmediğini okuyana "vay be olay buradaymış" hissi verdirmeyen boş bir yazı olduğunu düşünüyorum. Durum böyle olunca da yazısı pinlenme değeri taşıyan forum müdavimlerinin hevesleri azalabilir.

Yazı değersiz demiyorum sadece "pinlenme değeri" olduğunu düşünmediğimi yorumlamak istiyorum çünkü çok yüzeysel bir yazı, bu tip kısa ve yuvarlak bilgiler adwords yardımda milyonlarca var her birini pinlesek önemli konular altta kalır.

Ama bu yazı bir işe yarıyor, şöyle ki google'ın 50 sayfada anlatabileceği sistemi 5000 sayfalık dev eser gibi genişletme, karmaşıklaştırma sistemine bir örnek teşkil ediyor. Anladım sandırıp anlaşılamama sayesinde hata yapanlardan bol bol kazanma, yazılım sistemini iyi özetliyor.
1 cümlede anlatılabileceği 20 cümleye genişletirseniz yazılım dilinin ilerletme veya oyalama sonucuna neden olursunuz okur ya 15 saniyede öğrenip bir sonraki konuya geçer yada 5 dakika sizin oyalamanıza maruz kalır.

Cem yılmazın showları gibi show boyunca güler beyninizi espiri ile doldurur dünyayı keşfettiniz sanarsınız, kapıdan çıkınca aklınızda hiç bir şey kalmaz.

Gelelim konuya benim katkım ne olabilir müthiş bir uzman değilim bu açıdan sadece nerelere dikkat ederseniz bir şeyler yakalayabileceğinizi kısaca önermeye çalışabilirim.
Amaç TO değeri yükseltmek reklam gösterimini azaltarak tam hedefe odaklanmaksa anahtar kelimelerin OBEK, TAM, GENİŞ seçimlerine çok dikkat etmek gerekir zira onlar sayesinde dürtbebek kelimesi ile gelecek tıklamalar hedeflediyseniz arama yapanın zürtbebekci arattığında çıkıp çıkmamanız belirlenmektedir. Zürtbebekçi değilseniz dürtbebek anahtar kelimenizin eşleme türüne dikkat etmeniz ilk adım olmalıdır.

Bir diğer konu da gösterimin neden yüksek olduğu ve TO nuzun neden düşük olduğunun sizin asla elinizde olmayan nedenlerle olduğunu bilmenizde yarar var. Bu karşınızdaki sistemin sömürü odaklı çalışmak zorunda olmasından ileri gelen bir durum.
Adwords ü kötülemek değil amacım empati yapıyorum onlara da hak veriyorum çünkü çok para kazanmak zorundalar!

Peki çok biliyorsam neden TO nun düşük olması reklamverenin elinde değil? Yine yukarıdan örnek vereyim siz dürtbebek de reklam çıkarıyorsunuz browsere dürt yazarken DÜRT satanların reklamları çıkmaya başlar evet aralarında sizin reklamınız belki var belki yok sizi ilgilendirmez sanarsınız ama çok ilgilidir çünkü DÜRT e reklam vermiş adam bir ilgisiz gösterim almıştır bile! Bu kişi siz de olabilirsiniz! Kısacası arama yaparken insanlar tam aradıklarını yazmadan bile sağda solda reklamlar çıkıyorsa o reklam verenlerin alakasız birer gösterimi oluşuyor demektir bu kime yarar? Tahmin edin neden yarar? çünkü reklam verenin TO'su düşer ve aynı kelimede ilk sayfada olabilmek için daha çok teklif vermek zorunda kalır! işte dananın kuyruğu burada kopmaktadır aslında 0,20 kuruşluk değeri olan kelimelere çok gösterim aldığınız için 0,56 kuruş verip ilk sayfada yer almak zorundasınızdır rekabet olmasa bile !!! ve tıklamalara 0,56 verirsiniz böylece google 0,20 yerine 0,56 kazanarak kelimeyi pahalıya satar.

Tekrar belirteyim yanlış anlaşılmaktan korkarım amacım forumda karşımıza en tepede çıkan konuların kalitesinin yükselmesinin hepimize zaman kazandıracağını vurgulamak. Pinleme seçimi yaparken duygusal değil mantıklı davranmak kolay karar vermemek kuşkusuz pinleyenin de makaleyi paylaşanın da değerini arttıracaktır.

sevgilerimle.

iyi günler dilerim.

Bir Reklamveren