Şimdi bu söylediklerim yanlış anlaşılacak biliyorum ama yine de söyleyeceğim lütfen ön yargılarınızı kenarda bırakarak okuyunuz.
Kendini "çağdaş" olarak gören toplum miladi yılbaşını kutlar. "Dini" olarak gören insan da hicri yılbaşını kutlar. Hele bir de bazı "dinci" kesim miladi yılbaşında hediyeleşir. Sorana da bugün Mekkenin Fethi. Biz onu kutluyoruz der. Kimse kusura bakmasın ama bunların hepsi saçmalıktan öte gidemez. Miladi yılbaşını kutlamak nasıl ise hicri yılbaşı da aynıdır. Ben düşüncem gereği yılbaşılarını saçma buluyorum ve hiçbir türlüsünde farklı bir gün yaşamıyorum. Bugün birçok yerde gördüm. Hicri yılbaşınız kutlu olsun vs. Bu bana göre kendini dini görüp miladi yılbaşını kutlayamamasının intikamıdır. "İntikam" sözcüğü pek olmadı buraya ama anlatmak istediğimi siz anladınız. Bana göre din yılbaşıydı mekkenin fethiydi. Böyle boş işlere katılmaz. Şimdi birisi gelip mekkenin fethi boş iş mi demesin. Tabiki boş iş değil ama kutlamak boş iş. Din insanın hayatını inançları yönünde kısıtlamasıdır. 'Kısıtlama' sözcüğü cımbızlanıp yanlış anlaşılmasın. Eğer ben dinsizken içki içebiliyorsam ve müslüman olunca ben içki içemiyosam hayatımda bir kısıtlama var demektir. Ama ben bunu zaten kendi iyiliğim için kabul ediyorum. Biz inancımızı yaşamalıyız. Böyle boş işlere takılmamalıyız. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişsimdir. Ve umarım kimse yanlış anlamaz.