Olayın temelinde yatan şu nasıl Türkçe'de her jenerik domain bir işe yarar diye kaide yoksa, İngilizce'de de aynı şart geçerlidir. Almış olduğunuz domain ya da domain'lerde öncelikle tavsiye edeceğim olay;
- Kullanım alanları
- İnsanların buna ne kadar ihtiyaç duyduğudur.
Anlam falan bence hiç önemli değildir. Almış olduğunuz domain'in "kullanım alanı nedir?" bunu sorgulamanız gerekir. İnsanlar buna ne kadar ihtiyaç duyar? Bunu da sorgulamanız gerekir. Bütün bunları kestiremiyorsanız bile Adwords'ten az da olsa bilgi edinebilirsiniz.
Sonuç olarak diyebilirsiniz ki "10 - 15 TL para değil. Tecrübe edinerek öğreniyorum." . Elbet 10-15 TL para olmayabilir. Ama illa her şeyi tecrübe etmenize lüzum yok. Biraz geniş perspektiften olayları değerlendirmek, biraz olayları sorgulamak, biraz araştırma yapmak hedefinize giden yolda size ışık tutacaktır.
Bu yola çıkarken her insan ilk etapta hevesleri ve bilgisizlikleri uğruna yanlış yatırım yapar, daha sonra diğer domain ticareti yapan insanları görür ve onlara heves eder ama yine yanlış yatırımlar yapar. İşte bu süreçte doğru hamleleri yapacağına inanırsa domain işine devam eder, eğer doğru hamleleri yapamaz ya da adımlarını atarken kendine güvenemezse bir kaç alımdan sonra elini ayağını çekmeyi uygun görür.
Ben Türkçe domain sektörüne pek girmiyorum. Alan almış, satan satmış. Köşe başları tamamen tutulmuş. Ağırlıklı olarak yabancı domain'lere yönelmeyi tercih ediyorum. Çok güzel yabancı domain'ler ihalelere düşüyor. Elbet gönül ister ki hepsine gücümüz yetsin, ama yetmiyor. O yüzden kudretimizin yettiğine, hedeflediklerimize yönelmek her daim yeğdir.
Tercihlerinizi toplumun ihtiyaçlarını ya da taleplerini gözeterek yapın.
Not : Cümlelerimden beni çok büyük bir domain yatırımcısı olarak falan düşünmeyin. Kendi düşüncelerimdir, kimseyi bağlamaz. Bana doğru gelir, size yanlış gelir. Hiç bunların davasında değilim.
Önemli olan her adım bir süreçtir, her adımda bir şeyler öğrenirsiniz ama aşılmış, eskitilmiş yollarda hız kazanmak için bazı şeyleri öğrenmek için tecrübe etmenize bence hiç lüzum yoktur.
Teşekkürler yorumunuz için. Dikkate alacam dediklerinizi