sıfır sermayeyle girmiyor olabilirsin 100 lirayla da girersin 40.000 liraylada ikisinin arasındaki farktan bahsediyorum ben. yani bu işler böyle kolay olsa herkes yapar bunu. oturacan önce iş planı yapacan hedef belirlicen pazar araştırması yapacan swat analizlerine girecen önünü görmeye çalışacan hedeflere ulaşmadaki zaman içerisindeki bölümü amorte edebilecen fiyufiyttt
öyle her aklıma fikir geldiyle olmuyor benim demek istediğim. eğrisi doğrusu planlanmadan yapılmış her iş patlamaya mahkumdur diyorum.
yani özetle eğitimini bilmem yaşını başını bilmem iş hayatı tecrübeni bilmem ama bu işin bir yardım forumuna üye olup çok yüksek riskli bir işe karşılık sadece hayalle yazılımcı aramakla olmayacağını bilirim
Ben konumda bunları yapmadığıma dair bir şey belirtmez iken siz bunu nerden çıkartıyorsunuz tam çözemedim açıkcası.Merak etmeyin tüm çalışmaları gereken hassasiyetle yapıyoruz.
Bu şekilde iş olmaz hocam. Böyle bir proje ancak konuşulur, hatta çok konuşulur.
Projenizi gerçekleştirecek kapasitede hiç bir insanın bu şartlar altında sizinle çalışacağına inanmıyorum. Sizin risk alma sebepleriniz olabilir ancak bizim için yok. Mesela ilk projenizde beraber çalıştık ama ikinci projede anlaşamadık. İlk projeden kazandığınız sürece bana pay verecek misiniz? O Projenizi patentlerken, beni de pay sahibi yapacak mısınız? Sizin kazanmanız için benim risk alma sebebim nedir? Siz bu projeye girerken kazancı ön plana almayacak mısınız? kazanç ön planda değilse, neden peşin peşin bizim kazancımızı arka plana itmeye çalışıyorsunuz? Projenize güveniyorsanız neden ilk başlardaki zarara göz yummuyorsunuz da kendi payınıza minimum riskle proje gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz?
Neden bizim sektörde bu şekilde fikirler var bilmiyorum ama bir lokanta açılacağı zaman aşçıya, bar açılacağı zaman barmene, hastane açılacağı zaman doktora bu şekilde öneriler sunulabileceğini sanmıyorum. Ya projenizi anlatır anahtar teslim verirsiniz bir firmaya, ya da projeiniz kendiniz gerçekleştirmek amacıyla tutarsınız yazılımcılarınızı maaş neyse yatırırsınız olur biter.
Merhaba yorumunuz için teşekkürler.Kazandğımız her bir kuruşda yazılımcıda buna ortak oalcaktır.Kazanç ön planda ama ben bunu başka yöntemle çözeceğime inanıyorum.
Daha fazla aksine yorum yazmanızı anlamam gerçekten.Burada bir proje yapacağımdan ve yazılımcı ortak aradığımdan bahsettim.Ben işin sizlere detaylı kısmını anlatmadığımdan siz işin sadece buraya konu açmaktan ibaret olduğunu sandınız.Ama öyle bir şey yok.Gereken tüm çalışmalar en iyi şekilde yapılacaktır.