Arkadaşlar yaşadığım olayı kısaca özetleyeyim,bir ay evvel ankarada bulunan dairemi satmıştım,55 gün sonrasına ödemek koşulu ile,evin üzerinde daha önceden çekmiş olduğum kredi nedeni ile ipotek vardı.Bu konuyu emlakçıya söyledim,emlakçının alıcı olarak evi gezecek şahsa durumu açıklamasınıda ilettim.Ve evde kiracı olduğu için kiracıya evi satacağımı,gelen giden olacak satılana kadar kira vermeden oturabilirsin yanlız gelen alıcının evide gezmesi lazım dedim.şayet senin için sorun olursa evden çıkabilirsin dedim,civarda fazlası ile kiralık daireler mevcut ( Ankara ilksan toki evleri ).Asıl konu evi alacak kişi ile aramda geçen sorunlar.emlakçı arkadaş alıcı kişiye evi gezdiriyor,bende emlakçıya bana istediğim parayı ver kaça satarsan sat dedim.Emlakçı beni aradı eve müşteri bulduğunu Ankaraya gelip alıcı ile konuşman lazım dedi,adam Hastane sebebi ile ayda 3 kere Ankara Mardin arası gidip geliyormuş.İstemedende olsa durumdan dolayı az bir indirim daha yaptım.ve o gün el sıkışırken cayma bedeli olarak beş bin Tl senet imzaladık kim cayarsa beş bin tl yi ödeyecek dedik,ve böyle bişeyi ben teklif etmedim emlakçı adama teklif etti,adamda kabul edersen anlaşırım dedi, iyi dedim.Bugün sabah evi alacak adam aradı ev ipotekli ben kıllandım evi almıyorum dedi,toplamda evin kredi borcu 47 bin tl bunu kapatabilceğimi,sorunsuz birşekilde evi teslim edeceğimi söyledim.Emlakçıyı aradım durumu anlattım bin tl karşılığında kredi borcunu kapatırım dedi,yani emlakçıdan 47 bin alıp 48 bin lira ödeyeceğim tamam dedim,benden gitsin.sonrasında adamı arayıp abi tamam hallediyorum ödeme gününe kadar ipoteksiz teslim lacaksın dedim,yok kardeşim ben istemiyorum dedi.hem orasıda gataya uzak kalıyor dedi,iyi dedim kapattım teli.emlakçı akşam üzeri aradı abi bu adam seneti istiyor caymış dedi,dedim kim cayarsa ödeyecek diye anlaşmadıkmı evet,şimdi arkadaşlar herkes elini vicdanına koyup söylesin ben bu adamdan bu parayı alayımmı almayayımmı,birincisi rapor alıp Ankaraya gittim iki gün Ankaralarda uğraştım.Dönerken kazada yaptım.Ne yapayım emlakçı ben karışmam abi bu senet ile benim alakam yok istersen alırsın istersen almazsın dedi.Düşünüyorum birde ben caysaydım istermiydi acaba, kısasta yapmak istemiyorum.
Ben olsam alırdım , işte bu yüzden herkez her cümlesini 10 defa düşünmeli ve ona göre hareket etmeli.