Hocam ortak cevap vereyim, hani ben bu konuda bir uzman değilim ama ilgim olduğu için bol, bol araştırma fırsatı buldum. Evet, inançlarımız içerisinde böyle bir şey yok ya da varsa da biz bilmiyoruz ama şöyle bir olay var.
Evren bir ayna, yani dünyadan yayılan her ses ve görüntü burada dağılmaya yankılanmaya devam ediyor. Evren, en iyi arşiv aslında. Göndermiş olduğumuz hiç bir şeyi unutmuyor ve bir gün bir şekilde geri dönüyor.
Bununla birlikte daha açık olmak gerekirse, bir nevi reenkarne gibi düşünülebilir. Ama anlatılmak istenen tabi ki bu değil. Yani bu konu içerisinde önceki hayat yok şu var. Paralel evren gibi düşünün. Bir yerlerde bir ikizinizin olduğunu sizin ya da onun tüm yaşananları sizden önce ya da sonra yaşadığını düşünün. Sizinde bazen yaşadığınız dejavu gibi durumları daha önce yaşadığınızı hesaplayın. İşte burada anlatılmak istenen bu. Bir eşimiz var bir yerlerde bizden önce yaşadığı şeyleri ,zaman zaman biz tekrar yaşadığımız için tereddütte kalıyoruz.
Henüz böyle bir şey kanıtlanmış değil, bana kalırsa hiç bir zaman da kanıtlanamayacak. Yani çok fantastik olacak ama hawkingin bir teorisi vardı. Bir uzay aracı düşünün 6 yıl hiç bitmeyecek bir yakıtı var ve ışık hızına yakın bir hızda 6 yıl boyunca ilerliyor. Ancak 6 yıl sonunda ışık hızının %99.99'una ulaşabiliyor. Hiç %100 olmuyor. Kara delik olarak tabir ettiğimiz solucan yuvaları ve zamanda yolculukta buradan geliyor. Bu bir teoriden öte gerçek bir durum. Uzayda bizim dünyamıza oranla zaman daha yavaş akıyor. Yani örlnek vermek gerekirse, dünya'da 10 yıl geçerken uzayda 5 yıl geçiyor. Siz 5 yıl sonra dönüyorsunuz ve tüm akranlarınız sizden 5 yıl daha yaşlı oluyor gibi.
Değerleri tamamen sallama şeklinde verdim ama buna yakındı, şuan aklımda değil.
İşte o biryerlerde olan ruh eşimizde bizden önce ilerlediği için bazı şeyleri dejavu olarak yaşıyoruz.
Ama bu yukarıda da söylediğim gibi bir hastalığın haberciside olabilir. Eşim benden önce yaşıyor ondandır diyipte doktora gitmemek olmaz.
Biraz konudan uzaklaştım ama Stephen Hawking'in teorilerini izlemenizi, okumanızı tavsiye ederim. İlginiz de varsa ki yoksa da merak edersiniz, kalıp düşünceleriniz yoksa bazı şeylere sizde hak vereceksiniz.
Bilgi için teşekkür ederim, birden ilgimi çekmeye başladı konu...