Srdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düzde bileşim bölümlerini kazanması için çok çabalaması ve çok çalışması lazım. Çünkü düzde sınava giren öğrenci sayısı meslek öğrencilerine göre çok fazla ve bölüm puanlarıda çok yüksek. Yani düzde okursa hem rahibi çok olucak hemde bir bölüm kazanması için daha çok çalışması gerekicek. Ama meslek bölümünde daha az kişi var ve bu kişilerin büyük bir çoğunluğununda yüksek hedefleri yok. Ve meslek bölümü öğrencileri için açılmış olan MTOK mühendislikleri var. Bu mühendisliklerin puanları , düzden mezun olanların gireceği mühendislik fakültelerinin puanın yarısı kadar. Yani çok düşük puanlı.

ve birde şöyle bir durum var. Düz lise okuyup , üniversite okumazsa elinde hiç bir mesleği olmadığı için iş bulması çok zor olur. Ama meslek lisesini okuyupta , üniversiteye gitmezse en azından elinde az çok bilgi sahibi olduğu bir alan olduğu için iş bulma imkanı biraz daha kolaylaşır.

Tabi siz yine iyice araştırın öyle karar verin. Sonuçta onun hayatını ilgilendiren bir konu , gidip hocalara falan iyice danışsın. Yazdıklarımı bir rehberlik hocalarına danışırsa daha net bilgi alır. Ayrıca forumda da meslek liseleri hakkında bilgi sahibi arkadaşlar vardır onlarında yorumunu al öyle karar ver. Yani doğrudan 2-3 yorumla karar vermeyin. Belki biz yalnış biliyoruz. Her ihtimale karşı araştırın
Ustadim cok tsk ederim iyide

Hem yardim eden yokki..

Meslek okucak bilisim
Lakin meslek bilisim lise mezunular nasil para kazanabilir eline diplamayi alinca

Birde iyi para kazanabilirmi bunlarda onemli ustadim