Merhabalar arkadaşlar,
Bekron bilişim hizmetleri ile tanışalı 6 ay civarı oldu sanırım. Bu hosting firmasını ararken tek kriterim vardı o da güvenilir olması. Vergi levhasının olması ve .com.tr uzantısı ile hizmet veriyor olması güven oluşturdu. Hakkında da 2-3 olumlu yorum okuyunca bir adet almanya hosting paketlerinden aldım. Buraya kişisel sitemi kurdum. Daha sonra ihtiyaçtan dolayı bir başka reseller paketi daha aldım. Memnun olduğumdan dolayı değil aslında ihtiyaçtan dolayı. Çünkü almanyadaki host arada bir göçüyordu. Neyse sonraları saçma sapan "güvenlik" önemleri nedeniyle çoğu kullandığım php fonksiyonlarını kapattıklarını fark ettim. File_get_contents fonskiyonunundan tutun set_time_limitlere kadar nerdeyse hiçbir php projenizi işlevsel halde çalıştıramıyorsunuz. Sattıkları paketin adı html host olsa anlayacağımda php olarak satıyorlar bunu. Şimdi burda bahsederek boşa laf kalabalığı etmek istemediğim bir dizi sorunla/problemlede karşılaştım hepsinede abuk sabuk cevaplar verildi -cpanel lisansını bile bizden istemek gibi bir şaka yaptılar bir ara-. Yeri gelmişkende söyliyleim ticket sistemlerini dışarıdan görürseniz buradan birşey almazsınız zaten. İngilizce bi scriptten aynen alıp koymuşlar varezmidir nedir.
Bu olanların hepsini sineye çekmiştik fakat bu son olay bardağı taşıran son damla oldu. Kişsel site olan host almanyadaki hosttu. Ve bu kişisel site bir dersin projesiydi. Finalde sunum yapmamız gerekiyordu. Final sunumunda jüriye siteyi açmak istediğimde o harika "Default Website Page" yazısıyla karşılaştım. Resmen rezil edici bir durumdu. Umarım notumu etkilemez ama etikeyeceğine eminim. Olayın ardında sitelerinde yazan 0212 572 33 33 numaralı telefonu aradım. Ki bu telefon numarasıda her zaman beni şüphelendirmiştir. Jenerik sayılır sonuçta. Numara sahtemidir nedir bilmiyorum aradım ve açmadılar ulaşamadım kendilerine. Sadece ticket açıp gene abuk bir cevap almak yerine konuyu buradan da dile getireyim dedim belki daha ciddiye alırlar.
Bunların dışında en vurucu kısmı geliyor şimdi. Eve geldiğimde mailime gelen bir mesaj gördüm. Bu benim kişisel siteme koyduğum bir önlemdi. Başka host ve başka şartlarda sayfanın çalışması durumunda sayfa hakkında beni bilgilendiren bir mail atıyor. Özetle sayfam/sitem başka bir hostta çalıştırılmış. Bu ne şimdi? Resmen kodlarımı/sitemi çaldı mı bu adamalar? Gerekirse adli mercilere başvurmayı düşünüyorum. Hem parasını PEŞİN ödediğim hizmeti vermiyorlar. Hem de sitemi/sayfamı çalıyorlar!? Vergi levhası olan .com.tr uzantılı olan türk hostingçilere de güvenmeyeceksek hangi host firmasına güveneceğiz? Türkiye'den hosting hizmeti almamak en hayırlısı sanırım (!)