10 Aralık Perşembe günü, görüşümü riske attım [çevirmen: tam emin değilim ama operasyonda riskler var anlamı çıkarıyorum] ve Washington, Vancouver’de bulunan Will Vision and Laser Center’da LASIK göz ameliyatını oldum. Dr. Brian. R. Will’in bu alanda geniş deneyimi vardır ve ben bir nistagmus hastası olmama rağmen (gözlerim hızla ve kontrol edilemeyen bir biçimde ileri ve geri titremektedir) başarı elde edeceğimiz konusunda kendinden emindi. CustomVue ve Aktif Göz İzleme özellikleri olan en son Visx Star S4 IR’in kimi şaşırtıcı imkanları vardır. Artık nistagmus hastalarını tedavi etmek mümkündür. Kendimi rahat hissedebileceğim bir doktor bulmadan önce epey araştırma yaptım.
Ameliyattan önce gözlüklerim görüşümü 20/40 ila 20/50 arasında bir yere kadar düzeltebiliyordu. Bu Motorlu Taşıtlar Müdürlüğünün belirlediği bir sürücü ehliyeti almak için gerekli şartların hemen dışındaydı.
Ameliyattan bir gün sonraki incelemede, bir gözde 20/30 ve diğerinde 20/40 olarak test edildim. Şimdi LASIK-sonrası 11. gündeyim ve daha mutlu olamazdım. Görüş kapasitem kademeli olarak her iki göz sanırım 20/30 eriminde olana kadar iyileşme gösterdi. Optik sinir hipoplazisi bulunan bir nistagmus hastası olan benim için, bu HAYATIMDA gördüğüm en iyi şeydi. RGP kontak lenslerden (tolere edemediğim) bile daha iyiydi.
TEK görsel yan etki geceleri parlak ışık etrafında bir pus ya da hale olmaktadır, ancak bu da halihazırda azalmaya başlamıştır. Her ne tür olursa olsun hiçbir acı ya da rahatsızlık, ışık parlaması, çift-görüş, v.b. olmadı. İyileşme rüya gibiydi. Nemlendirici göz damlalarımı hiç ihmal etmeden kullanıyorum. Gündüzleri Refresh Plus ve geceleri Refresh Celluvisc jel damlalar. Ayrıca ameliyattan birkaç hafta öncesinden başlayarak bol miktarda su içmek suretiyle vücudun içinden de uygun hidrasyonu sürdürüyorum. Sanırım bu iyileşme sürecini büyük katkı yaptı. ... (daha fazla bilgi)