Öncelikle geçmiş olsun, az çok bu işlerden anlıyorum o yüzden açıklamlarım işine yarayacaktır.
- İşletim sistemi garanti kapsamına girmez, fakat senin yüklediğin bir işletim sistemi yüzünden donanım arızaları da garantiye girmiyor
- Anakartın değişimi 1 kez olmuş dedin, diğerlerinde bios güncellemesi yapılmış, eğer önceki seferde sistemden anakartın mac numaralarını aldıysan ve bunu ispat edebilirsen demekki seni bios güncellemesi diye kandırmışlar
- yıl içerisinde (2009-2010 gibi) 3.arızada 2 yıl içerisinde yıl fark etmeden 5. arızada değişim yapılması zorunludur.
- Bios güncellemesi her işletim sistemi ile değişmiyor diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim burdan bir tutar dalın var
Yani arkadaşım servisin insafındadır bu iş, yani kasa kırık dökük gitsin arızasını video falan çekmediysen ispatlayamıyorsun ve her türlü sorun yok sistem yüklendi test ok. diyerek gönderirler sana.
Son olarak eğer elinde servis formları varsa kaymakamlıkta (2000 liraya kadar) tüketici hakem heyetine, 2000 lira sınırını geçmişsen sanayi ticaret il müdürlüğündeki (birimin adını unuttum

) gerekli birime başvurursun.
aynı hata sebebiyle 3 kere gönderilirse değiştirme hakkınız var.raporlarda aynı parçalardan dolayı hatalar mevcutsa haklısınız.
"işletim sistemi değişikliğinden kaynaklanan hataları servis yapmıyor aynısı acer serviste başıma geldi.yani karışıyor

"
aynı hatadan 3 kez aynı yıl içerisinde geçerlidir.
İşletim sistemi hiçbir şekilde garantiye girmez çünkü işletim sistemi servis sistemi farklı, satın alırken işletim sistemine ayrıca para veriyorsunuz.
sürekli mavi ekran hatası veriyordu, normalde çözülebilir sorunlar fakat garantisi varken göndermek istiyorum, uğraşmak istemiyorum.
mavi ekran hatalarına bakıp araştırdım hiç benzerleri görülmemiş hatalar
mahkemeye gitsem kazanma ihtimalim var mı?
Mavi ekran hatası genelde harddisk veya ram yüzünden yapar. Şu anda yine aynı sorunları yapıyorsa mutlaka resim yap ve casper ana merkeze mail at.
Umarım çözüm üretirler.