Benim asıl uğraşım yaptığım iş tasarım fakat ben herşeyi kendi yapmayı seven biriyim. Sırf bu yüzden kalkıp php öğrenmeye başlamıştım destek aldıklarım yada yakından tanıyanlar çok iyi biliyor bu durumumu.
Herneyse, ben sürekli herşeyi kendim yapmak istediğim için kodlarımda başkalarından alıntı yaptığım zaman yaptığım işten soğurdum bu yüzden alıntı yapmayı sevmezdim. 2 hafta önce kadar sürekli duyduğum frameworkleri araştırmaya başladım, bir çok platformda (özellikle ceviz) fwlere öcü gibi bakan aşırı saplantılı insanlar var. Özellikle hiç kullanmamışlar ki bunları kendileri belirtiyorlar. Bi insan kullanmadığı ne olduğunu bilmediği birşey hakkında yorum yapamaz, yapsa bile bunun sağlıklı olmasına imkan yok. Neyse ben bu fwle tanıştığımdan bu yana elimdeki işlerin bitmesini bekleyip biran önce birşeyler yapmak için sabırsızlanıyorum. Arada yazdığım kodlar çalıştığım derslere bakıyorumda gerçekten bildiğiniz şeyleri tekrar tekrar baştan yazmak gerçekten mantıksız. FW kullanınca PHP unutursun diyenlerin olduğunuda gördüm ve güldüm, sanki görsel arayüzde sürükle bırak çalışıyorsun. Performans konusuna gelince kesin katı kurallarla yaklaşmayın bu olaya, yapılan sisteme göre performans değişiklik gösterir. FW ilede performanssız kod yazılır spagetti ile bu kodlayanın bilgi/becerisine kalmış birşey o yüzden bir açık arayıp ordan vurmaya çalışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak fwün amacı stabilite/hız değil mi? Bu stabiliteyi sağlamak için 3000 kişi çalışıyor (rakam atmasyon) ama sizin yazdığınız kodda tek kişi. Siz bu kodun stabilitesinemi 3000kişinin onayından geçen kodun stabilitesine mi daha çok inanırsınız? Ayrıca zaten kendiniz atıyorum sef için bi fonksiyonu oluşturabiliyorken neden zaten varolanı kullanmayasınız? Normalde snippetları saklama amacınız hız kazanmak değil mi? Hepsi zaten fwte var, neden durduk yere snippetları toplamak için uğraşayım yada neden daha iyisi olduğunu bile bile kalkıp kendi frameworkümü yazmaya çalışayım ki?
Yazılım dünyasında bu kadar kabul görmüş bir kavram için bu kadar ön yargılı olmamak gerek, deneyin tadına varın bence.