Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Creative Wireless 8426 bir modemim var. 8MBit net limitsiz pakete geçtiğim andan itibaren ışıkları bir türlü sabitleyemedi. TTNet'i aradım, önce 2MBit'e sabitledi. 2MBit hızında da ara sıra 10 dakikalık kopmalar yaşanıyordu. Son günlerde sıklaştığından yaklaşık 1 ay önce tekrar arayıp 1MBit'e sabilettim. Ama internet tarifem hala Netlimitsiz tarifesi. Şimdi altyapıyı yeniliyorlarmış. Sanırım tüm internet hızlarını 512KB'e sabitlemişler. Aşağıdaki SS'de görüldüğü üzere download hızımda bunun göstergesi.

60KB'den yukarı çıkamadım. Şimdi tarifeleri tekrar 8MBit'e çektiklerinde sanırım benim hızım tekrar 8MBit olacak. Acaba tekrar kopmalar yaşarmıyım ? Modemi 1.5 - 2 sene önce aldım. Acaba desteklemediğinden mi kopmalar meydana geldi ? Bir teknoloji forumunda sinyal düzenlemenizi yaptırın demişlerdi. Ama TTNet direk olarak hızımı 1MBit'e sabitledi.

Kısaca modemim henüz yeni sayılır, acaba TTNet'in bulunduğum bölgede ki altyapısı yetersiz olduğunda mı tam hızı kullanamadım yoksa modemim dandik olduğundan 8MBit kullanmam mümkün değil mi ?

Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.