Herkes 3-5 günlük kazancından bir şeyler gönderse, yardım etse, Bu mübarek Ramazan Ayında oradaki insanlarda Sahur yapabilse, İftarını açabilse. Şuanda Pakistandaki halk doğrudüzgün sahur yapmadan, İftarını açamadan Oruö tutmaya çalışıyor.
Böyle acıları çekmiş, bu tür kötü günler görmüş bizden başka kim onların halinden anlayabilir?
Şuanda Pakistan için, Kimse Yokmu Derneği, İHH, Kızılay, Başbakanlık yardım toplamakta.. Dilediğiniz kuruma 3-5 bişeyler gönderelim arkadaşlar..
2 bin kişinin öldüğü, milyonlarca kişinin sokakta kaldığı kardeş ülke Pakistan'da durum içler acısı... İnsanlar açlık ve sefalet içerisinde... Çocuklar çırılçıplak sokaklarda... Salgın tehlikesi kapıda... İnsanlık için ise sıra sizde!
Yaşadığı büyük sel felaketinin geride bıraktığı ağır travmayı atlatamayan kardeş ülke Pakistan'da yaralar sarılamıyor. Binlerce afetzedeye henüz yardım eli ulaşmış değil. Ülkenin beşte biri hala sular altında olmasına rağmen çok ciddi su sıkıntısı yaşanıyor. İnsanlar açlık ve sefalet içerisinde... Çocuklar çırılçıplak, sokaklarda... Ve afetzedeler salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya..
Gözler şimdi milyonlarca dolar yardım sözü veren uluslararası toplumda. Türk Kızılayı Pakistan'ın yeniden yapılanması için harekete geçti. Ayrıca Başbakanlık genelgesi ile ülke çapında bir de yardım kampanyası düzenleniyor.
Günlerdir aç, susuz ve barınacak yer olmadan hayatta kalmaya çalışmak. Son günlerde Pakistanlı afetzedeleri anlatan kelimeler bunlar... Felaketten kurtulanlar yaşadıklarına sevinemiyor. Yaklaşık 2 bin kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca kişinin de selden etkilendiği Pakistan'da durum gittikçe kötüleşiyor.
Yardımlar hayli sınırlı. Birleşmiş Milletler bazı bölgelerdeki afetzelere hala hiçbir yardımın uluşmadığını duyurdu. Selden etkilenen tarım alanları gıda sıkıntısının süreceğinin işareti.
Pakistan hükümeti uluslararası toplumdan söz verilen yardımların bir an önce gönderilmesini istiyor. Şu ana kadar vaadedilen yardımların yarısı bile ülkeye ulaşmadı.
''Gerçek ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabilecekler. Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar topladıkları yardımı, afetzedelere ulaştırmak üzere şartlı ve şartsız bu hesaplara aktarabilecekler. Tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacak.
Benzer acıları daha önce yaşamış olan halkımızın, ulusal ve yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyalarına gönüllü olarak her türlü destek ve yardımı sağlayacaklarına inancımız tamdır.''
YARDIM İÇİN HESAP NUMARALARI
Pakistan'daki afetzedelere yardım için açılan hesap numaraları da şöyle:
Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi
Hesap No : 555 555 55 Ana Hesap
5001 TL
5002 Dolar
5003 Euro
Türkiye Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi
Hesap No : 05000005 TL
5300003 Dolar
2 P 000023 Euro
Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi